Muziek op vrijdag: vreemdgaan met MNEK en een krachtige Kelly Rowland

Thank God It's Friday!

08 februari 2019, Jaap Bartelds, 8 minuten

Kelly Rowland zet meisjes en vrouwen in hun kracht, zoals dat zo mooi heet in jargon. En wat hebben ze in James Blakes koffie gedaan? We verzamelden zoals iedere vrijdag de mooiste nieuwe muziekvideo’s voor je. Fijn weekend!

Kelly Rowland – ‘Crown’

Voor haar video verzamelde Kelly Rowland een lading meisjes en jonge vrouwen die allemaal iets hebben meegemaakt waar ze jaren later nog mee zitten. Het levert een fraai staaltje ‘empowerment’ op. ‘Wear your crown like you want, girl!’

MNEK – ‘Girlfriend’

Stel, je bent een vrouw. Wat doe je als je vermoedt dat je vriend vreemdgaat met een man? Een taart bakken en meel in je haar smeren natuurlijk. Het is maar een detail in deze prachtige video.

James Blake – Mile High’

Het lijkt erop dat James Blake een Calvin Harrisje doet. Net als hij begon zijn carrière nogal nerdy, maar nu is hij een heuse hunk. Dat is te zien in deze trippy video waarin James letterlijk het aardse ontstijgt na het drinken van een kopje koffie.

The Chemical Brothers  - ‘Got To Keep On’

De Chemical Brothers gaan maar door. En de dansers in deze video ook. Als je denkt: dit is best een gek dansje, dat kan ik ook!, dan moet je even verder kijken. Heerlijk freaky, dit.

The Black Eyed Peas – ‘4EVER’

Daar zijn ze weer, The Black Eyed Peas. Fergie is niet meer van de partij, in plaats daarvan zien we een gastoptreden van Esthero. Met de muziek is niets mis, ‘4EVER’ klinkt alsof het weer 1991 is. Lekker jazzy laid back hiphop.

Within Temptation – ‘Supernova’

Je houdt van ze of je vindt ze verschrikkelijk, maar de meeste mensen zijn het er wel over eens dat zangeres Sharon den Adel een geweldige stem heeft. Ook al gaat die nogal eens op in een muur van gitaargeweld. De video: Game of Thrones meets The Handmaid’s Tale.

Pet Shop Boys – ‘Give Stupidity a Chance’

De Pet Shop Boys zijn terug, met het satirische ‘Give Stupidity a Chance’. Eerlijk gezegd ligt de boodschap er zo dik bovenop dat het net zo goed gezongen had kunnen worden door Cartman van South Park.

Ariana Grande - 'Break Up With Your Girlfriend, I'm Bored'

Goeie titel, mooi liedje. Maar wordt het niet een beetje veel, elke twee weken een nieuwe single en een nieuwe video? Of is dit juist een slimme strategie van Ariana?

Marina and the Diamonds - 'Handmade'

We krijgen Kate Bush-vibes van deze video. Een rode outfit en een bos, het is helemaal 'Wuthering Heights' wat hier de klok slaat.

Volg je ons al op Instagram?

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 117

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau