Up & Coming

“Ik wil een positieve boodschap overbrengen in Tel Aviv”

Zanger Eliot Vassamillet komt uit voor België

03 maart 2019, Winq redactie, 2 minuten

We weten weinig over de Belgische en Nederlandse Songfestivalkandidaten. Eliot houdt zijn kaken net zo stijf op elkaar als ‘onze’ Duncan, maar dat betekent niet dat we niet wat meer over hem te weten kunnen komen.

Drie jaar achter elkaar haalden ze in België de top 10 tijdens het Eurovisie Songfestival, twee keer zelfs een vierde plek. Helaas lukte dat vorig jaar Sennek niet. Met slechts 91 punten kwam ze niet verder dan de twaalfde plek in de halve finale. De 18-jarige zanger Eliot probeert het tij te keren.

Waar ze het vorig jaar in Vlaanderen voor het zeggen hadden, was dit jaar het Franstalige deel van België aan de beurt om een kandidaat voor het Songfestival te kiezen. Eliot dus. Hij kwam door zijn gitaarleraar op jonge leeftijd in aanraking met muziek van Johnny Cash. Later leerde hij zichzelf ukelele en piano spelen.

Eliot deed mee aan het zevende seizoen van The Voice Belgique. Daar kwam hij helaas niet verder dan de eerste liveshow.

“‘Wake Up’ is een oproep aan de jeugd”

Eliot gaat met het nummer 'Wake Up' naar Tel Aviv.Dat nummer is geschreven door Pierre Dumoulin. In 2017 verantwoordelijk voor het duistere ‘City Lights’ waarmee Blanche vierde werd.

Tegen Songfestival.be zei hij over het nummer: “We hebben de thema’s van het lied samen besproken. 'Wake Up' is een oproep aan de jeugd om de staat van de wereld te verbeteren en om zich te mobiliseren in naam van de vrede. We willen een positieve boodschap overbrengen.”

Een bericht gedeeld door Eliot (@eliotmusicbe) op

Beeld: RTBF

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 118

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau