Grammy-winnares Kacey Musgraves komt met regenboog-anthem

Maak kennis met deze Grammy-winnares

12 februari 2019, Winq redactie, 3 minuten

Grammy-winnares Kacey Musgraves zingt country en draagt de LHBTQ-gemeenschap een warm hart toe. In de video van haar emotionele pianoballad ‘Rainbow’ is te zien hoe een tienerjongen naar zijn identiteit zoekt, terwijl zijn ouders hem niet kunnen bijbenen.

Kacey Musgraves won het afgelopen weekend vier Grammy Awards: die voor beste countrysong, beste country-album, beste country solo-optreden en de belangrijkste categorie, die voor album van het jaar.

In Nederland is Kacey nog niet echt bekend, maar daar komt nu wellicht verandering in na alle media-aandacht. De video bij haar laatste single ‘Rainbow’ is alvast een aardige kennismaking.

In de video zijn allerlei mensen te zien die op een cruciaal punt staan in hun leven. Een man worstelt met zijn alcoholverslaving, een alleenstaande moeder zorgt voor haar kind, een tienerjongen blijkt gay te zijn.

Vooral de scènes met die jongen worden fraai in beeld gebracht. Terwijl hij lipstick opdoet, kijkt hij naar het gouden zonlicht. In een volgende scène zie je hoe de jongen aan tafel zit, terwijl zijn ouders naar hem schreeuwen. Maar gelukkig is daar dan die regenboog van Kacey.

Kacey is al jaren betrokken bij de LHBTQ-gemeenschap. In 2013 bracht ze het lied ‘Follow Your Arrow’ uit, met daarin de boodschap ‘to kiss lots of boys, or kiss lots of girls, if that’s what you’re into’. Ook treedt ze regelmatig op tijdens bijeenkomsten en festivals binnen de gemeenschap.

In een interview met Huffingtonpost zei Kacey dat ze er al jaren van droomt dat er een ‘gay country music icon’ opstaat. “Zeker in de kleine dorpen waar LHBTQ’s nog altijd bang zijn om uit de kast te komen, is iemand nodig die laat zien dat je gewoon gay mag zijn. Een echte held voor country music fans die ‘loud and proud’ is.

Hier de video van ‘Rainbow’:

Bron: GayStarNews

Volg je ons al op Instagram?

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 111

Deze keer: The Daddy Issue staat in het teken van wensvaders, plant daddy's etc.

Neem een abonnement

Geef cadeau