Het verhaal van The Umbrella Academy gaat als volgt. Op dezelfde dag in 1989 worden 43 baby’s geboren bij vrouwen die geen connectie met elkaar hebben, behalve dat geen van die vrouwen wist dat ze zwanger waren. Zeven kinderen worden geadopteerd door Sir Reginald Hargreeves, een schatrijke zakenman.

De wereld redden
Voor zijn kinderen richt Hargreeves The Umbrella Academy op. Hij traint de kinderen om in de toekomst de wereld te redden. Maar niet alles verloopt volgens plan en als de kinderen tieners zijn, raken ze van elkaar verwijderd.

Zes van de zeven kinderen komen weer bij elkaar als Hargreeves is overleden. Ze zijn dan midden dertig. Luther, Diego, Allison, Klaus, Vanya en Number Five besluiten samen op zoek te gaan naar de mysterieuze doodsoorzaak van hun adoptievader. Maar samenwerken gaat niet zomaar, aangezien de zes nogal van elkaar verschillen. En dan is er ook nog een apocalyps aanstaande.

Stripverhalen
The Umbrella Academy is gebaseerd op de stripverhalen van Gerard Way. In de serie spelen Ellen Page, Tom Hopper, Emmy Raver-Lampman, Robert Sheehan, David Castañeda, Aidan Gallagher, Cameron Britton, en Mary J. Blige de belangrijkste rollen.

Andrew Sheehan vertelde eerder over zijn karakter Klaus dat die een speciale gave heeft: hij kan communiceren met dode mensen. Ook is hij gay, maar Sheeran waakt ervoor dat zijn Klaus wordt gereduceerd tot ‘die gay superheld’.

Heel gewoon
“Het maakt in de serie niet uit tot wie Klaus zich voelt aangetrokken. Je moet het gegeven dat hij gay is, niet uitvergroten. Het maakt gewoon niet uit. Wel hoop ik dat de Klaus en deze serie LHBTQ-jongeren kunnen helpen. Het zou mooi zijn als jongeren Klaus zien en denken: kijk, zo gewoon is het om gay te zijn.”

Hier de trailer van The Umbrella Academy. De serie staat vanaf vrijdag 15 februari op Netflix.