Sam Smith had het hart altijd al op de tong liggen, maar met zijn laatste Instagramfoto en –bericht is hij openhartiger dan ooit. Hij vertelt dat hij zich voor iedere fotoshoot uithongerde als hij in alleen een T-shirt op de foto moest.

Ontevreden
Waren de foto’s eenmaal klaar, dan was hij vaak zo ontevreden dat hij ze niet geschikt vond voor publicatie. Hij schrijft: “Maar gisteren heb ik besloten dat ik er schijt aan heb. Ik eis mijn lichaam terug en wil mijn borstkas, heupen en rondingen niet langer proberen te veranderen.”

Sam schrijft bij de foto, waarop hij te zien is zonder shirt: “Sommigen zullen deze actie narcistisch vinden of denken dat ik met mijn lichaam wil pronken. Maar als je wist hoeveel moed me dit heeft gekost om dit te doen en weet met welke trauma’s ik als kind had te kampen als het over mijn lichaam ging, dan praat je wel anders.”

Spiegel
Hij bedankt fotograaf Ryan Pfluger voor het maken van de foto: “Dank je dat ik mijn lichaam durf te omarmen zoals het is. Ik heb me nooit eerder zo veilig gevoeld.” Sam besluit: “Ik zal altijd een hekel blijven houden aan die afschuwelijke spiegel, maar deze shoot en deze dag waren een ‘fucking’ stap in de goede richting.”

De foto is meer dan een miljoen keer geliked door fans en volgers. In de reacties prijzen zij Sams actie om zich niet langer uit te hongeren voor fotoshoots. Hier de foto waar het om gaat: