Muziek op vrijdag: Merol is een tikje ordi en Ben Platt knuffelt met Charlie Carver

Thank God It's Friday!

15 februari 2019, Jaap Bartelds, 8 minuten

Hangt de lente in de lucht? Of is het de liefde? In de week van Valentijnsdag komen de lentekriebels als vanzelf tevoorschijn als je de video bekijkt van Ben Platt en zijn love interest, acteur Charlie Carver. En daarna meteen door naar Merol, die zich omringt met jongens in onderbroeken. Hier de beste en leukste muziekvideo’s van de afgelopen week.

Ben Platt – ‘Ease My Mind’

Zanger Ben Platt merkte op zijn twaalfde dat hij op jongens valt en deelde dat meteen met zijn ouders. Binnenkort komt zijn debuutalbum Sing To Me Instead uit, met liedjes over de mannen in zijn leven. ‘Ease My Mind’ gaat over liefde en vertrouwen en hoe je jezelf overgeeft aan degene van wie je houdt. In de video gaat het er romantisch aan toe tussen hem en Teen Wolf-acteur Charlie Carver.

Merol – ‘Hou Je Bek En Bef Me’

Beffen. Wat een ordinair woord is dat eigenlijk. Merol knalt het er maar gewoon meteen recht voor z’n raap uit. In de video omringt ze zich met jongens van wie we ons op het eerste gezicht niet meteen kunnen voorstellen dat ze heel erg van beffen houden, maar goed. Al met al is het een aardig liedje, zij het dus een tikje ordi.

Zedd & Katy Perry – ‘365’

Katy Perry waren we een beetje uit het oog verloren. Haar laatste album deed niet zo veel, met disstracks richting Taylor Swift en het onsmakelijke ‘Bon Appétit’. Nu werkt Katy samen met Zedd, die al hits scoorde met Ariana Grande, Foxes, Alessia Cara en Maren Morris. In de video speelt Katy een op hol geslagen robot en dat doet ze erg goed.

Ciara – ‘Greatest Love’

Van alle zangeressen die op dit moment hot zijn, blijft Ciara een beetje onder de radar. En dat is jammer, want een track als ‘Greatest Love’ zou het prima doen in je slaapkamer.

Normani – ‘Waves’

Over slaapkamermuziek gesproken. Normani is iets experimenteler dan Ciara, maar opereert in hetzelfde R&B-spectrum. In de video waart ze als een godin rond in een plek ergens in de ruimte. Buitenaards mooi en heerlijk spiegedelies.

St. Vincent & Dua Lipa – ‘Masseduction’ / ‘One Kiss’

Afgelopen weekend werden de Grammy Awards uitgereikt. Dat leverde een paar fraaie optredens op. Eerder al deelden we het eerbetoon aan Dolly Parton, maar dit willen we je ook niet onthouden: de gezamenlijke show van St. Vincent en Dua Lipa. Die laatste zingt haar hit met Calvin Harris, ‘One Kiss’.

Camila Cabello – ‘Havana’

Camila Cabello scoorde vorig jaar een enorme sluimerhit met ‘Havana’. Tijdens de Grammy’s zette ze iets creatiefs neer op het podium, namelijk een complete telenovela. Let ook even op de snor van Ricky Martin.

Weezer – ‘Take On Me’

Noujaseg! Weezer heeft een album opgenomen met alleen maar covers, die ze wel heel erg letterlijk naspelen. Luister bijvoorbeeld naar A-ha’s ‘Take On Me’. Het liefst hadden we dan ook een volledige kopie gezien van de video waarmee A-ha ooit wereldberoemd is geworden, maar pas na twee minuten begint het er een beetje op te lijken.

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 111

Deze keer: The Daddy Issue staat in het teken van wensvaders, plant daddy's etc.

Neem een abonnement

Geef cadeau