Voor het eerst doet een drag queen mee aan Dancing With The Stars

Daar is ze weer, Courtney Act

18 februari 2019, Winq redactie, 4 minuten

Courtney Act lijkt haar mislukte poging om voor Australië mee te doen aan het Eurovisie Songfestival alweer te zijn vergeten. Ze debuteerde in de Down Under-versie van Dancing With The Stars en is daarmee de eerste drag act die meedoet.

Courtney Act is samen met danser Joshua Keefe te zien in de Australische Dancing With The Stars. Ze dansten een jive op een lied van Portugal The Man, ‘Feel It Still’. De jury beloonde het koppel met een mooie score, ze kregen 23 van de in totaal verkrijgbare dertig punten.

Courtney Act is de eerste drag queen die meedoet aan Dancing With The Stars. Ze komt dansend in beeld als Courtney, maar voor de repetities oefent ze als Shane, zoals Courtney eigenlijk heet. Ze heeft nog een mooie droom: als ze verderkomt in het programma, hoopt ze dat ze een keer mag optreden als Shane.

Ze vertelt: “Nu ben ik nog Courtney. Maar halverwege het seizoen zou ik graag willen uitkomen als Shane en dan zal er eindelijk een koppel van hetzelfde geslacht te zien zijn. Ik heb vaker twee mensen van hetzelfde geslacht zijn ballroom-dansen en dat is net zo fabulous.”

Courtney heeft intussen aan een lange lijst reality- en competitieprogramma’s meegedaan. De laatste was de voorronde van het Eurovisie Songfestival, maar die heeft ze dus niet gewonnen. Eerder was ze te zien in het zesde seizoen van RuPaul’s Drag Race en in Australian Idol. Ook won ze het allerlaatste seizoen van Celebrity Big Brother in het Verenigd Koninkrijk.

Het wordt overigens niet de állereerste keer dat er twee mannen te zien zijn in een dansprogramma. In de Italiaanse tegenhanger van Dancing With The Stars, Ballando con le Stelle, stonden Giovanni Ciacci (een bekende modeontwerper) en professioneel danser Raimondo Todaro in de finale.

Intussen zijn in Groot-Brittannië ook stemmen opgegaan om koppels van hetzelfde geslacht mee te laten doen aan dansshows. De organisatie Student Pride heeft de BBC opgeroepen om dit te doen bij Strictly Come Dancing (zoals Dancing With The Stars oorspronkelijk heet). Ze maakten daarvoor het volgende filmpje, Strictly Come Voguing genaamd.

Volg je ons al op Instagram?

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 110

Deze keer: Oscar and the Wolf, Everybody's Talking About Jamie en Tim & Nicolaas

Neem een abonnement

Geef cadeau