De Golden Girls waren taboedoorbrekend op vele manieren. Als een van de eersten kwamen Dorothy, Rose, Sophie en Blanche in aanraking met verschillende thema’s die nog altijd actueel zijn in de gay scène. Ze gaven hun eigen draai aan onderwerpen als hiv/aids, ouder worden, seksualiteit, noem maar op. Geen onderwerp bleef onbespreekbaar in het vriendengroepje dat ze vormden met z’n vieren.

Door de jaren heen zijn de vier gouden dames mateloos populair gebleven. De enige overgebleven actrice uit de serie, Betty White, blikt nog vaak terug op de sitcom, die midden jaren tachtig tot begin jaren negentig werd uitgezonden.

En nu is er dus een heuse Golden Girls Cruise. Die vertrekt op 24 februari uit de haven van Miami, om een tussenstop te maken op Key West en eindigt in Cozumel, Mexico. Op 28 februari keert het schip terug in Miami.

Aan boord worden spellen gespeeld zoals Clue, waar de kandidaten raadsels moeten oplossen als: ‘Wie at het laatste stuk cheesecake?’. Verder is er ‘The Rusty Anchor Karaoke Party’ en de ‘One Night in St. Olaf Dance Party’. En uiteraard is er een wedstrijd: wie lijkt het beste op een van de vier Golden Girls?

De cruise wordt georganiseerd door event-organisator Flip Phone Events uit Minneapolis. In die stad organiseerden ze regelmatig thema-avonden rond de Golden Girls, waar per keer zo’n duizend mensen op afkwamen.

Nu dus op een schip. Voor zo’n 1000 dollar vaar je mee. Komt dit te abrupt op je pad? In februari 2020 staat een trip gepland door de Carribean. Lees hier een interview met de bedenkers van de cruise. En hier vind je info over de cruise zelf en alle boekingsmogelijkheden voor volgend jaar.

Beeld: Hornet