Uittip

Geniet twee weken lang van de Nationale Opera

Win kaarten voor de première van het Opera Forward Festival

21 februari 2019, Winq redactie, 3 minuten

Van 28 februari tot en met 10 maart zijn er verspreid door Amsterdam vijf nieuwe opera’s te zien die actuele verlangens, angsten en toekomstdromen blootleggen. Tijdens de OFF Days op 1, 2 en 3 maart stort een nieuwe generatie zich op het festivalthema Identiteit en Confrontatie. Studenten van uiteenlopende kunstopleidingen presenteren korte opera’s. Ook zijn er lezingen, voorstellingen, jamsessies en een afterparty. Winq selecteert een aantal events die absoluut de moeite waard zijn. En we geven kaarten weg voor de première van Girls of the Golden West!

Girls of the Golden West

Een bezeten speurtocht naar fortuin, middenin de Californische gold rush van 1849. Het Wilde Westen is een wetteloze omgeving. Als de belofte van goud zijn glans begint te verliezen, slaat opgekropte teleurstelling om in raciale vijandigheid. Independence Day vormt de gewelddadige climax. Het Wilde Westen door de ogen van een vrouw.

Girl of the Golden West is te zien op 28 februari en op 2, 5, 7, 9, 13 en 17 maart in het Nationale Opera & Ballet in Amsterdam. Klik hier voor meer informatie.

Homo Instrumentalis

Van speer tot smartphone: door de eeuwen heen heeft de mens een scala aan hulpinstrumenten ontwikkeld. Maar hebben we werkelijk de macht over onze technologie, of houdt zij ons in haar greep? Mens, machine, muziektheater.

Homo Instrumentalis is van 1 tot en met 4 maart te zien in het Westergastheater in Amsterdam. Klik hier voor meer informatie.

The Second Violinist

Deze broeierige opera toont de zoektocht naar schoonheid in een duistere wereld. De ‘tweede violist’ uit de titel is Martin, wiens leven langzaam ineenstort. In de aanloop naar een concert wordt hij in beslag genomen door gewelddadige videogames, sociale media en drank.

The Second Violinist is te zien in het Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam, op 7 en 9 maart. Klik hier voor meer informatie.

OFF Days

De OFF Days bieden drie dagen lang een eigenzinnig programma. Alles is gratis te bezoeken, maar graag even reserveren. De OFF Days gaan van start met twee gloednieuwe korte opera’s, een openbare masterclass en een begeesterende keynote speech over de betekenis van opera in onze wereld. Op dag twee maak je kennis met de Viotta Jeugdorkesten. 

De OFF Days vinden grotendeels plaats in het Nationale Theater & Ballet in Amsterdam. Klik hier voor het volledige programma.

Afterparty met De Sluwe Vos 

De laatste OFF Day mondt uit in een afterparty van de energieke, elektronische muzikant De Sluwe Vos, mezzosopraan Nienke Nasserian Nillesen en Amsterdam Open Air, waarmee de elektronische muziekcultuur en de opera een uniek muzikaal experiment met elkaar aangaan.

De Afterparty vindt plaats in het Nationale Opera & Ballet in Amsterdam en begint op 3 maart om 23.00 uur. Klik hier voor meer informatie.

Ben je jonger dan 35 en/of student? Dan kun je al voor 20 euro naar de opera!

Winnen
Wil jij naar de première van Girls of the Golden West op 28 februari? In samenwerking met De Nationale Opera verloten wij 8x2 kaarten. Om kans te maken stuur je een mailtje met je naam en adres naar redactie@winq.nl o.v.v "De Nationale Opera".

Benieuwd naar alle events? Kijk hier voor de complete agenda.

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 110

Deze keer: Oscar and the Wolf, Everybody's Talking About Jamie en Tim & Nicolaas

Neem een abonnement

Geef cadeau