Er komt een tv-serie over de levens van Joan en Jackie Collins

Let's get glamourous

20 februari 2019, Winq redactie, 2 minuten

De een was actrice, de ander schrijfster van pikante romannetjes. Toen de filmcarrière van Joan Collins in het slop raakte, maakte ze haar comeback met de verfilming van een boek van haar zus. Desondanks was er aardig wat rivaliteit tussen de twee dames Collins. Genoeg stof in ieder geval voor een zesdelige tv-serie.

Het onafhankelijke productiebedrijf Fable Pictures – dat momenteel scoort met Stan and Ollie, een biopic over het slapstickfilmduo Laurel en Hardy – hebben de rechten verworven over het levensverhaal van Joan Collins en haar jongere zus Jackie.

Joan Collins en haar vier jaar jongere zus Jackie leidden allebei nogal glamoureuze levens. Jackie Collins schreef bestsellers als Lucky en Chances en overleed in 2015 op 77-jarige leeftijd.

The Stud en The Bitch
Joan Collins speelde vanaf de jaren vijftig in Hollywood-films, raakte in de jaren zeventig op de achtergrond en scoorde alleen nog rollen in b-films. In 1979 speelde ze de hoofdrol in The Stud en The Bitch, wat beiden verfilmingen waren van de boeken van haar zus Jackie. Haar karakters in deze films vormden de blauwdruk voor Alexis Colby, de diva uit de soapserie Dynasty die haar op 1981 weer wereldwijd op de kaart zette.

Joan Collins acteert nog steeds. Vorig jaar was ze te zien in American Horror Story: Apocalyps. In 2017 speelde ze samen met Pauline Collins in de roadmovie The Time of Their Lives.

In haar nopjes
De tv-serie die ophanden is, wordt gedistribueerd door Sony Pictures Television, iets waar Joan zeer mee in haar nopjes is. “Ik ben verheugd dat zo’n prestigieus team ons verhaal wil vertellen.” Ze vervolgt: “Ik weet zeker dat mijn zus Jackie net zo enthousiast zou zijn geweest als ik.”

De serie gaat over de weg naar het succes van beide zussen. Wanneer Joan and Jackie, zoals de serie vooralsnog gaat heten, wordt uitgezonden, is nog niet bekend.

French and Saunders hebben een heerlijke sketch gemaakt over Joan en Jackie Collins, Lucky Bitches genaamd. Hier onder een veel te kort fragment. Of de serie ook zo leuk wordt? Dat wachten we af...

Tijdens hun Still Alive-toer deden Dawn French en Jennifer Saunders hun imitatie van Joan en Jackie nog eens dunnetjes over: 

Volg je ons al op Instagram?

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 114

Deze keer: vier verschillende covers, met de winnaars van de Winq Diversity Awar

Neem een abonnement

Geef cadeau