Michele Crider werkt in de Dash-In, een restaurant in Fort Wayne in de staat Indiana. Tijdens haar lunch-shift bediende ze twee mannen die niet bepaald vriendelijk waren. Ze dacht aanvankelijk dat het gewoon mensen waren die niet met haar wilden praten.

“Dus nadat ik ze de rekening had gegeven, wachtte ik even en nadat ze vertrokken waren, pakte ik het geld en de bon van tafel”, zegt Michele. “Tot mij verbazing had een van de mannen op de rekening geschreven: ik geef geen fooi aan f---‘.” Daar staat eigenlijk ‘fags’, een Engelstalig scheldwoord voor gays.

Boeket bloemen
Michele wilde haar dag niet laten bederven door deze ervaring. Ze werd liefdevol opgevangen door haar collega’s en nog geen tien minuten later had iemand een boeket bloemen voor haar geregeld.

Eenmaal thuis liet Michele het er niet bij zitten. Ze maakte een video die ze plaatste op haar Facebook-account. Hierin vertelt ze: “Van mij mag je geloven wat je wilt, maar dan hoef je nog niet alles te zeggen. Geef me dan gewoon geen fooi.”

Hart onder de riem
Ze richtte zich tegen de man in kwestie om hem te vertellen dat liefde sterker is dan haat. Haar video is inmiddels meer dan 8.700 keer gedeeld en ze kreeg duizenden reacties van mensen die haar een hart onder de riem wilden steken. Michele zegt te hopen dat de man haar video inmiddels heeft gezien.

De eigenaar van het restaurant heeft intussen gemeld dat de man is herkend op de videobeelden van de beveiligingscamera en dat hij nooit meer welkom is in de Dash-In.

Hier het ontroerende relaas van Michele. Ziet het filmpje er raar uit, klik dan door naar Facebook.