Video: Belgische voetballers strijden tegen homofobie met regenboogcampagne

Met filmpjes en vlaggen

Leestijd: < 1 min

Een week nadat een Brits voetbalteam in oranje T-shirts speelde, komt nu ook de Belgische Pro League in actie. Komend weekend gaat een campagne van start tegen homofobie. Supporter Kenny: “Als iemand de tegenstander uitmaakt voor vuile Janet, dan raakt je dat toch.”

Met de slogan ‘Footbal for All’ start de Belgische voetbalbond Pro League komend weekend een campagne tegen homofobie, racisme en ongelijkheid binnen het voetbal. Alle professionele en amateurverenigingen doen mee.

De aanvoerders van de teams dragen een band om de arm in regenboogkleuren. Rond het veld staan regenboogvlaggen opgesteld, bijvoorbeeld in de corners.

Voetbalfans en spelers en CEO’s hebben filmpjes gemaakt, waarin ze zich uitspreken tegen spreekkoren op de tribune en wat ze vinden van homofobie binnen het voetbal.

De campagne krijgt de komende maanden een vervolg. Op de website van Pro League lees je meer over de achtergrond van deze campagne.

“Voetbal is er immers voor iedereen”, zegt een woordvoerder van de Belgische Pro League. Hier een aantal de campagnefilmpjes. De rest vind je op dit YouTube-kanaal.

Powered by Labrador CMS