Muziek op vrijdag: zoenende mannen bij Robyn en een dramatische Lizzo

Thank God It's Friday!

22 februari 2019, Jaap Bartelds, 8 minuten

Winq is fan van Lizzo. Na haar zomerse discodeun ‘Juice’ komt ze nu met een ballad waarin ze camp met blues verenigt. Verder dromen we weg bij de zoenende mannen van Robyn, zingt Tabitha dat alles goed komt en heeft P!nk een nieuwe single uit. En er is nóg meer.

Robyn – ‘Send To Robyn Immediately’

Dansen en zoenen in het bos, dat is het thema van deze dromerige video. Let ook op de muziek, daarin zit een sample verstopt van ‘French Kiss’, het legendarische kreunlied van Lil’ Louis uit 1989.

Lizzo – ‘Cuz I Love You’

Wat een heerlijk mens is Lizzo. Ze ziet er uit als een compleet seizoen RuPaul’s Drag Race en straalt een en al camp uit. Zo ook in deze video, maar wat vooral opvalt zijn haar vocalen. Die zijn bluesy, maar minstens zo camp als de video zelf.

John Legend – ‘Preach’

Had dit lied ‘Peach’ geheten, dan zou het een compleet andere betekenis hebben gekregen. Maar fantaseren over Johns billen bij een lied dat ‘Preach’ heet, zou het een en ander flink ontheiligen. Doen we dus niet, want de video bevat een belangrijke boodschap.

Tabitha - 'Dan Komt Alles Goed'

Muziek van eigen bodem. Lief liedje, fijne love interest in de video. Het mag dan misschien even uit zijn, toch komt alles weer goed.

P!nk – ‘Walk Me Home’

Van het binnenkort te verschijnen achtste album van P!nk komt deze eerste single. Ze zong het live tijdens een medley op de Brit Awards. Zoals gebruikelijk maakte ze er weer een heel spektakel van, met uit daken verschijnen en alles. 

Danielle Brooks – ‘Black Woman’

Hé! Dat is  Taystee uit Orange Is The New Black! Wisten we niet: ze won samen met de cast van The Colour Purple al eens een Grammy Award in de categorie Best Musical Theater Album. Hier is haar debuutsingle, ‘Black Woman’.

Kygo – ‘Think About You’

Kan zo op Netflix, deze romantische video waarin twee high school rich kids de liefde van hun leven beleven. Maar zoals je weet: alles kan kapot. En dat gaat het dan ook. Wel zonde van die peperdure vaas.

Kehlani – ‘Nunya’

Wie de fok is Nunya nou weer? Het antwoord: niemand. Nunya is kort voor ‘This ain’t nothing of your business’. Weer wat geleerd.

Vampire Weekend – ‘Harmony Hall’

Video’s die zich afspelen in een keukentje, daar gaat bijna altijd wel iets mis. Hier gebeuren dingen met een slang en een kiwi en er is een mini-aflevering van Heel Holland Bakt in te zien.

Dido – ‘Give You Up’

Tot slot Dido. Terug van lang weggeweest, maar eigenlijk is ze geen spat veranderd. Haar muziek ook niet en dat geeft helemaal niks. Soms is het gewoon leuk om net te doen of het weer 2004 is.

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 116

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau