Trinxx bestaat uit de Vlamingen Raf van Puymbroeck (24) uit Antwerpen, Bert van Compernolle (23) uit Sint Niklaas en Maxime Jottay (18) uit Antwerpen. Raf zou je al kunnen kennen als Mister Gay Belgium 2016.

Jezelf zijn
De jongens dansen op hoge hakken om aan te tonen dat iedereen zichzelf zou moeten kunnen zijn. Ze willen met hun act dan ook de genderstereotypen aankaarten en opkomen tegen homofoob en transfoob geweld, iets dat jammer genoeg nog te vaak voorkomt. 

De groep kreeg door hun deelname op social media veel positieve maar ook heel harde en homofobe reacties. “Die negatieve commentaren tonen aan dat een act zoals Trinxx nog steeds nodig is en dat we onze boodschap ‘Dare To Be Different’ moeten blijven uitdragen. Het motiveert ons nog meer!”, zegt Van Puymbroeck.

Beter dan vrouwen
Jurylid Paul De Leeuw, die zelf op mannen valt, was meteen verkocht. “Ik vind dit natuurlijk gewéldig”, zei hij al tijdens hun eerste auditie. “Jullie dansen beter op hakken dan veel vrouwen”, had jurylid Dan Karaty er nog aan toe te voegen. “Heel toffe en moeilijke choreografie ook, goed gedaan.”

Jongens die op hoge hakken dansen schoppen het wel vaker ver. Zo had je Kazaky uit de Oekraïne, die in 2012 waren te zien als achtergronddansers in Madonna’s video voor ‘Girls Gone Wild’.

Finale
Op zaterdag 16 maart nemen de jongens van Trinxx het in een liveshow op tegen nog 7 andere acts. Trinxx waagde hun kans ook al in Belgium’s Got Talent, maar konden daar het goud niet in de wacht slepen. Deze keer beter?