Winq ♥︎ Bohemian Rhapsody

Bohemian Rhapsody eindelijk uit op dvd!

En jij kunt hem winnen bij Winq...

25 februari 2019, Martijn Tulp, 2 minuten

Bohemian Rhapsody, de biopic over de in 1991 aan aids overleden Freddie Mercury, was even controversieel als succesvol. Vandaag verschijnt de film op dvd. En jij kunt hem winnen!

Voordat er ook maar één seconde aan film geschoten werd, was de film al controversieel: beoogde hoofdrolspeler Sacha Baron Cohen trok zich terug vanwege onenigheid met de overige bandleden. Na het verschijnen zou de film de nodige kritiek krijgen. Bohemian Rhapsody zou de hoofdpersoon te ‘hetero’ neerzetten, en zijn homoseksualiteit alleen gebruiken om te laten zien: dit is waar het allemaal mis ging.

Zelfs acteur Rami Malek, die uiteindelijk als de legendarische zanger te zien was, merkte na het uitbrengen van de film over dat de film íets beter om had kunnen gaan met Freddies homoseksualiteit. Regisseur Bryan Singer maakte de klus niet af, lijkt inmiddels verwikkeld te raken in een #MeToo-schandaal. Kortom: voldoende argumenten om de film met scepsis te ontvangen.

Dvd Bohemian Rhapsody

Toch is Bohemian Rhapsody een van de best bekeken films van 2018, en was het overgrote deel van het biospubliek razend enthousiast. Acteur Rami Malek sleepte onlangs een Oscar voor beste mannelijke hoofdrol in de wacht. Niet verwonderlijk, want de manier waarop hij de leadzanger van Queen vertolkt wordt alom geprezen. En dan is er natuurlijk die heerlijke muziek van Queen, die íedereen kent, en die door generatie op generatie beluisterd wordt.

Kortom: bekijk de film en oordeel zelf. Of geniet gewoon van de muziek. Mag ook.

Winnen!
Bohemian Rhapsody is vanaf nu verkrijgbaar op dvd en Blu-ray. Winq mag 5 exemplaren van de dvd verloten. Mail om kans te maken naar win@winq.com onder vermelding van ‘Queen’ en vergeet niet je naam en adresgegevens te vermelden. Met de winnaars wordt zo snel mogelijk contact opgenomen.

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 110

Deze keer: Oscar and the Wolf, Everybody's Talking About Jamie en Tim & Nicolaas

Neem een abonnement

Geef cadeau