Muziek op vrijdag: een geinige parodie op het leven van Trump

Thank God It's Friday!

01 maart 2019, Jaap Bartelds, 8 minuten

Clean Bandit heeft Ellie Goulding gestrikt voor ‘Happy’. De single heeft een video waarin het leven van Donald Trump wordt geparodieerd. Als kind al liep Donald rond met het maffe kapsel dat hij nog altijd heeft. Geinig filmpje wel. Maar er zijn meer nieuwe muziekvideo’s. Emma Bunton gaat in de retromodus en Adam Lambert lanceerde zijn ballad ‘Feel Something’.

Clean Bandit ft. Ellie Goulding -  ‘Mama’ 

Hoe is Donald Trump de man geworden die hij is? In de nieuwe video van Clean Bandit doet de band een aantal suggesties. Ze noemen de president nergens bij naam, maar de lookalike is prima gelukt. Grace Chatto van Clean Bandit zei over de video: "Het is een verhaal over een jongetje die alles wordt afgenomen toen hij klein was en hij is vastbesloten om die macht weer terug te krijgen." Ellie Goulding zingt op de track, maar in de video is ze niet te zien.

Emma Bunton – ‘Baby Please Don’t Stop’

The artist formerly known as Baby Spice heeft een liedje opgenomen dat zo uit de archieven van Diana Ross & The Supremes had kunnen komen. Het is lief, klein en retro. Binnenkort verschijnt haar album My Happy Place. Hierop ook een bewerking van de Spice Girls-klassieker ‘2 Become 1’, waarop Robbie Williams meezingt.

Adam Lambert – ‘Feel Something’

De laatste dagen was Adam Lambert druk met Queen, maar er is ook een nieuwe solosingle van hem verschenen. Het is een ballad over de liefde en over hoe moeilijk het is om verliefd te worden als je je leeg voelt van binnen. Hier een fraaie live-versie met een koor.

Bebe Rexha – ‘Last Hurrah’

Een lied over nog één keer losgaan voordat je stopt met roken, drinken, vet eten, sloeren of wat dan ook, dat is ‘Last Hurrah’. In de video gaat Bebe Rexha nog één keer los en laat zich helemaal gaan.

Robyn - 'Ever Again'

Deze week was Robyn te gast in de talkshow bij Ellen DeGeneres om haar veelgeprezen album Honey te promoten. Ze zong 'Ever Again', altijd mooi om Robyn te zien in een live setting met een complete band.

Solange – ‘Down With Me’

Zonder enige aankondiging heeft Solange Knowles haar nieuwe album When I Get Home gedropt. Het is een stuk jazzier dan we van haar gewend zijn, en daardoor extra verrassend. Veertien nieuwe tracks heeft ze gemaakt met vijf interludes tussendoor.  Er is helaas nog geen video voor deze eerste single van het album, maar alleen luisteren naar de nieuwe Solange is ook geen straf.

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 111

Deze keer: The Daddy Issue staat in het teken van wensvaders, plant daddy's etc.

Neem een abonnement

Geef cadeau