Glenn Close speelt hoofdrol in nieuwe Sunset Boulevard-verfilming

Ze was eerder te zien in de musical

04 maart 2019, Winq redactie, 3 minuten

Er is een muzikale remake in de maak van Sunset Boulevard, een film uit 1950 over een actrice die wanhopig haar comeback probeert te maken. Glenn Close speelt de hoofdrol. Dat deed ze eerder al in theaters, maar nu dus ook op het witte doek.

Glenn Close greep vorige week voor de zevende keer in haar carrière naast een Academy Award. Ze was genomineerd in de categorie Beste Vrouwelijke Hoofdrol voor de film The Wife, maar de prijs ging naar Olivia Coleman voor The Favourite.

Wellicht – en als de productie een beetje opschiet – wint ze de prijs volgend jaar alsnog. Ze kruipt namelijk opnieuw in de huid van Norma Desmond in een remake van Sunset Boulevard, de klassieker uit 1950.

Stomme film
Sunset Boulevard gaat over een actrice die haar hoogtijdagen kende ten tijde van de stomme film. Inmiddels is het 1949 en hebben andere actrices haar plaats in de spotlights ingenomen. Zelf ziet ze zich nog altijd als de ster om wie alles moet draaien.

Om haar weer in het middelpunt van de belangstelling te krijgen, wordt er een scenarioschrijver ingehuurd om een filmscript van Desmonds hand te bewerken. Maar die ontmoeting mondt uit in een gevaarlijke relatie.

Schot in de zaak
De remake van Sunset Boulevard is al tijden geleden aangekondigd, maar nu komt er schot in de zaak. Als regisseur is Rob Ashford aangetrokken, een choreograaf die al eens een Tony Award won, de belangrijkste Amerikaanse theaterprijs. Het is zijn eerste film. Voor tv regisseerde en choreografeerde hij eerder de live-spektakelmusicals The Sound of Music en Peter Pan Live.

Glenn Close speelde de rol van Norma Desmond al in verschillende musicaladaptaties. In 1994 won ze hiervoor een Tony Award. De laatste keer dat de 71-jarige actrice in deze rol was te zien, was in 2017. Niet gek dus, dat ze nu ook in de verfilming gaat spelen.

Bron: Indiewire

Volg je ons al op Instagram?

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 118

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau