Kijk met RainbowVote waarop je zou kunnen stemmen voor de Provinciale Staten

Geen idee waarop je moet stemmen?

Leestijd: < 1 min

Geen idee waarop je moet stemmen voor de Provinciale Staten? Of weet je het allang, maar wil je zien welke partijen hetzelfde denken als jij over LHBTQ-gerelateerde zaken? Het COC lanceert nu de kieswijzer RainbowVote, voor de Provinciale Statenverkiezingen van 20 maart.

Op Rainbowvote.NU vinden kiezers standpunten van provinciale politieke partijen over LHBTQ-kwesties. Er zijn profielen van ‘regenboogkandidaten’ en partijen vertellen wat ze de afgelopen periode voor LHBTQ’s hebben gedaan en wat ze de komende periode willen gaan doen.

Provinciale partijen geven op Rainbowvote.NU bijvoorbeeld hun mening over de aanpak van geweld, het bevorderen van acceptatie op school en het zorgen voor LHBTQ-vriendelijke (ouderen-)zorg. Ook lees je hoe partijen denken over mannenontmoetingsplaatsen langs de provinciale wegen over genderinclusieve toiletten waar iedereen welkom is.

Eerste Kamer
Hoewel de Eerste Kamer niet direct verkiesbaar is bij de Statenverkiezingen op 20 maart, zijn de Provinciale Statenverkiezingen wel bepalend voor de samenstelling van de Eerste Kamer en daarmee voor de nationale machtsverhoudingen. Daarom vinden kiezers op Rainbowvote.NU ook standpunten en kandidaten van partijen voor de Eerste Kamer.

Powered by Labrador CMS