Waarom dragen mannen nog steeds geen jurken?

Van Anna Wintour mag het best

07 mei 2019, Winq redactie, 3 minuten

Vogue-hoofdredacteur Anna Wintour vindt dat er geen aparte kledingregels moeten gelden voor mannen en vrouwen. Als een man een jurk aantrekt, beloont ze dat juist. Zo gaf ze een sollicitant meteen een baan toen die langs kwam in een jurk met een bijpassende tas.

Anna Wintour staat al jaren aan het roer van de Amerikaanse Vogue. In een interview doet ze een boekje open over de mensen die bij haar komen solliciteren.

Opgedirkt
In haar YouTube-serie Go Ask Anna geeft ze deze keer tips over sollicitatiegesprekken. Het is haar namelijk opgevallen dat mensen zich volledig opdirken als ze bij haar komen solliciteren. “Je ziet gewoon dat ze die kleren die ochtend of de avond ervoor gekocht hebben om er goed uit te zien. Maar ik zie liever dat ze iets aantrekken dat bij ze past.”

Wintour benadrukt dat ze mensen aanneemt om wat ze meebrengen en om hun persoonlijkheid, niet om wat ze aan hebben. Wel maakte ze een uitzondering voor een man die een goed gevoel voor stijl had. “Ik herinner me deze jonge man, die kwam solliciteren in een jurk met een bijpassende handtas. Ik heb hem de baan meteen gegeven.”

Nooit faken
Volgens Wintour moet je kleding dragen voor jezelf, niet om indruk te maken op anderen. “Je doet jezelf geen recht door dingen te faken.” En waarom zouden mannen geen jurken kunnen dragen, vraagt Wintour zich af. “Vrouwen dragen al jaren mannenpakken. Dus als een man een jurk aan wil, is dat geweldig. Wat dat betreft zou de mode moeten veranderen.”

Maar waarom zijn er nog steeds zo weinig mannen die een jurk dragen – en dan hebben we het niet niet over drag of travestie, maar gewoon als onderdeel van de garderobe?

Bron: GayStarNews

Volg je ons al op Instagram?

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 117

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau