Universal Studios heeft bekendgemaakt dat Greg Berlanti is gevraagd voor een biopic over Rock Hudson te produceren en regisseren. Greg Berlanti is bekend van de romantische komedie Love, Simon, die gaat over de coming-out van Simon en een ontluikende liefde tussen twee jongens.

Richard LaGravanese werkt aan het scenario, dat hij schrijft op basis van de biografie die Mark Griffin heeft geschreven over Rock Hudson, All That Heaven Allows.

Sekssymbool
Met zijn strakke kaaklijn en bronstige blik groeide Rock Hudson uit tot een van de grootste Hollywood-sterren uit de filmgeschiedenis. Hij was een veelzijdig acteur en een sekssymbool. Voor zijn rol in de film Giant kreeg hij een Oscar-nominatie. Een andere film met Hudson is Pillow Talk.

Tijdens zijn carrière hield Hudson zijn privéleven strikt geheim, het mocht immers niet uitkomen dat hij gay was. Pas in het begin jaren tachtig kwam hij ervoor uit dat hij homoseksueel was, nadat hiv bij hem was vastgesteld. In 1985 overleed hij aan de gevolgen van aids.

Paniek
Vlak daarvoor had Hudson een rol in Dynasty, de bekende jarentachtig-soapserie. Toen bekend werd dat Hudson hiv had, brak er paniek uit op de set. Hij had namelijk zoenscènes gehad met Linda Evans, en destijds waren veel mensen nog bang dat zoiets besmettelijk was.

De dood van Hudson leidde er in 1985 toe dat Hollywood anders ging aankijken tegen LHBTQ-rechten en langzaam kwam er meer aandacht voor aids. Een van Hudsons beste vriendinnen, Elizabeth Taylor, ontpopte zich na zijn dood tot een van de grootste ambassadeurs voor onderzoek naar hiv en aids.

Ronald Reagan
Zijn goede vriend Ronald Reagan, destijds president van de Verenigde Staten, trok zijn handen juist af van Hudson. Hij en de first lady, Nancy Reagen, weigerden Hudson zelfs te helpen met een behandeling tegen de ziekte.

Wanneer de film klaar is, is nog niet te zeggen.  Ook niet wie Rock Hudson zal gaan spelen. Maar we kijken uit naar deze biopic. Wanneer we meer weten, lees je het hier.

Bron: Queerty