Muziek op vrijdag: Duncan Laurence zwemt naakt

Thank God It's Friday!

08 maart 2019, Jaap Bartelds, 8 minuten

Gisteren onthulde Duncan Laurence dat hij met het lied ‘Arcade’ naar het Eurovisie Songfestival gaat. In de videoclip bij het fraaie ballad geeft hij zich helemaal bloot. Verder zijn er nieuwe video's van Rita Ora, de Jonas Brothers en ken je Jake Miller al?

Duncan Laurence – ‘Arcade’

De eerste reacties op ‘Arcade’ zijn overwegend positief, nadat Duncan Laurence zijn deelnemende lied gisteravond presenteerde bij De Wereld Draait Door. De video was integraal te zien, een unicum voor het programma. Te zien is hoe Duncan zich kwetsbaar opstelt en zich blootgeeft in een duistere onderwaterwereld. Prachtige beelden die perfect passen bij de muziek.

Jonas Brothers – ‘Sucker’

De Jonas Brothers, dat waren toch die puriteinse jongetjes die alle drie een ‘purity ring’ droegen om te laten zien dat ze als maagd het huwelijk in wilden gaan? Nou, die zijn inmiddels allemaal volwassen. In 2013 gingen ze uit elkaar, waarna broer Joe succesvol was met DNCE (‘Cake By The Ocean’) en broer Nick een succesvolle solocarrière startte. Nu zijn ze weer bij elkaar en dit is de nieuwe single.

Jake Miller – ‘Wait For You’

Moet je toch eens kijken wat we voor leuke jongen we ineens tegenkwamen. Jack Miller is 26 jaar en komt binnenkort met zijn debuut-EP waarop zes tracks staan. Een daarvan is deze jarentachtigachtige (jarentachtige?) jam. En o ja: kijk ook even op z’n Instagram-account.

Rita Ora – ‘Only Want You’

Dit is alweer de vijfde single van het tweede album van Rita Ora dat vorig jaar november uitkwam. In de video speelt ze een dubbelrol: een glamourpoes die achterna wordt gezeten door paparazzi en een arme serveerster. De moraal van het verhaal: het is niet altijd fijn om superrijk te zijn.

Ava Max – ‘So Am I’

Albanië is een beetje het Volendam van Europa: er breken steeds artiesten door die daar vandaan komen. Na Rita Ora, Dua Lipa en Bebe Rexha is nu Ava Max aan de beurt. ‘Sweet But Psycho’ was al een enorme hit in Nederland, nu volgt het opgewekte ‘So Am I’.

The Chemical Brothers – ‘We’ve Got To Try’

Kijk nou wat een schattig hondje! In de video van ‘We’ve Got To Try’ is te zien hoe hij terechtkomt in een laboratorium, robotarmen krijgt en leert racen. En daarna gebeuren er nog gekkere dingen.

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 123

De nieuwe Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau