Songfestival

Wil jij Duncan Laurence live zien? Dat kan!

Tel Aviv te ver weg of te duur? Dan zijn dit onze tips

22 maart 2019, Winq redactie, 2 minuten

Tel Aviv iets te ver weg? Gelukkig kun je de komende maanden ook naar tal van andere Eurovisie-feestjes. Artiesten die dit jaar meedoen aan het Eurovisie Songfestival reizen heel Europa door.

Eurovision in Concert

In Amsterdam vindt al jaren de grootste pre-party van Europa plaats. Zo ook dit jaar. In AFAS Live. Vorig jaar kwamen er maar liefst 32 acts naar Amsterdam. Presentatie is in handen van Cornald Maas en Marlayne Sahupala en naast de Nederlandse act, komen ook tal van andere landen. Bijvoorbeeld de Franse, Spaanse en Zwitserse inzending!

Ook zijn er twee oud-winnaressen bij aanwezig. Wie dat zijn? Dana International en Nicole, de Duitse winnares van 1982. Op dit moment worden er nog kandidaten bekendgemaakt. Kaartjes zijn nog te koop, maar wees er wel snel bij.

6 april in Amsterdam

Eurovision PreParty Riga

En ook in Riga, Letland is er dit jaar weer een feest. Het is nog niet bekend wie er allemaal naar Letland gaan.

12 april in Riga

London Eurovision Party

Ook al scoorde het Verenigd Koninkrijk de afgelopen jaren niet zo goed tijdens het Eurovisie Songfestival, ze blijven het volop vieren. Dit jaar opnieuw met een Eurovisiefeest in Londen. Behalve kandidaten die dit jaar meedoen aan het muziekfestival, komen ook oud-kandidaten langs. Magdalena Tul bijvoorbeeld, zij deed in 2011 mee voor Polen.

14 april in Londen

Eurovision Pre-Party Spain

Ook in Spanje is er sinds een paar jaar een pre-party. Twee dagen lang. Tot nu toe komen acts uit Montenegro, België, Litouwen en de UK. Normaal gesproken komen ook de mensen langs die meededen aan de Spaanse voorronde.

19 en 20 april in Madrid

Coverbeeld: Paul Bellaart

Volg je ons al op Instagram?

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 123

De nieuwe Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau