Are you sure you're straight, Maurice Lede?

14 maart 2019, Martijn Tulp, 3 minuten

Presentator Maurice Lede (33) reist de wereld rond voor 3 op Reis, dus het is niet meer dan logisch dat we juist hem voor de travel special van Winq vroegen.

1. Na een lange dag filmen voor 3 op Reis in een van de landen waar homoseksualiteit verboden is, doe je met het team nog een drankje in de stad die jullie op dat moment bezoeken. In een bar wordt een van de redactieleden, toevallig homo, lastiggevallen door andere kroegbezoekers die hem vertellen dat ‘flikkers’ niet welkom zijn in hun kroeg. Wat doe je?
A. Je laat het even op z’n beloop, maar mocht het echt escaleren, dan grijp je wel in.
B. Je oppert om met z’n allen de kroeg te verlaten, want hier zit je écht niet op te wachten.
C. Je gaat pontificaal tussen de groep kroeg bezoekers en je collega staan en zegt dat ze niet zo belachelijk moeten doen en je collega met rust moeten laten.

Maurice: “B zou de verstandige optie zijn, maar ik heb best wel veel temperament, zéker op zo’n moment, en als er drank in het spel is. Dus ik zou echt voor C gaan. Van m’n collega’s blijf je gewoon af.” 

Lekker op de barricade, Maurice! 10 punten.

2. Voor 3 op Reis word je gevraagd om af te reizen naar een bekende gaybestemming. Welke kies je? 
A.De fetisjscene in Berlijn, dat heeft je altijd gefascineerd en je wil er graag eens induiken!
B. Je oppert meteen Palm Springs, dat in Amerika bekendstaat als een soort gay retirement village, want je weet zeker dat die oude homomannen bomvol goede verhalen zitten.
C. Je reist in mei af naar Tel Aviv, een stad waar zo’n 25 procent van de bewoners LHBTQ is. Kun je meteen wat van de Songfestivalgekte meepikken!

Maurice: “Die laatste optie klinkt wel het meest als een
feestje. Maar ik dacht bij A meteen: daar wil ik heen! Die optie fascineert me het meest: lekker kijken. Ik ben heel nieuwsgierig naar het onbekende, misschien krijg ik dan ook wel de kans om iets aan te trekken, dat gebeurt normaal gesproken niet zo snel.”

Geef je even door wanneer deze aflevering van 3 op Reis te zien is? 10 punten, hoor!

3. Wat voor producten kunnen we vinden in jouw badkamer?
A. Je bent niet zo moeilijk: er is een stuk zeep, tandpasta, wat deo, iets simpels voor in je haar en je gebruikt al jaren hetzelfde parfum.
B. Kijk, je wil geen droog haar dus je gebruikt ook conditioner, er is sprake van een föhn, je bent nu dertiger dus je huid heeft nu eenmaal een goede créme nodig, en je hebt een camouflagestift om de ergste wallen weg te werken na een avondje flink doorhalen.
C. Alleen de állerbeste producten zijn goed voor jou: conditioner, maar ook haarmaskers, gezichtsmaskers, je hebt een abonnement op zo’n dienst die je elke maand een nieuw luchtje stuurt, en je gebruikt als moisturizer uitsluitend nog iets duurs uit Japan met slakkenslijm erin. Jealous?

Maurice: “Ik ben inmiddels naar mijn badkamer gelopen, daar staat echt héél erg veel. Ik denk dat C iets te ver gaat? Ik heb wel een heel duur middel voor mijn haren, Zwitsal omdat ik dat heel lekker vind ruiken, seasalt spray, en ik ben verslaafd aan de hele Hammamlijn van Rituals. Voor werk doe ik vaak ook make-up op, ik wil er toch goed uitzien op camera. Maar m’n collega’s lachen me weleens uit als ik mijn make-uptasje tevoorschijn haal.”

Seasalt spray? Dat hebben wíj niet eens in huis. Een dikke 10 punten!

“Niet dat ik nooit dickpics heb gemaakt, maar ze gaan niet veelvuldig de deur uit. En m’n gezicht staat er nooit op”

4. Een van je beste vrienden is dragqueen en belt je in paniek op: of jij de bingo in The Queen’s Head wil hosten vanavond, want zij zit na een klus op Ibiza vast op een vliegveld. Je bent zo’n goede vriend dat je geen moment aarzelt. Welk drag persona neem je aan?
A. Je transformeert jezelf in Anita Cock, mannenverslindster die de ene dubbelzinnige opmerking na de andere maakt en bezoekers een flinke fooi uit hun zak klopt.
B. Die avond ben jij Miss Take, de brutale queen met oneliners nóg valser dan de wimpers die je op je ogen hebt geplakt.
C. Je gaat op de politieke tour en noemt jezelf Something Els, een geëngageerde queen die haar politieke mening niet onder stoelen of banken steekt.

Maurice: “Ik zou heel graag B willen zijn. Die valse wimpers, dat klinkt helemaal goed. Ik ben er altijd wel jaloers op als mensen keihard kunnen zijn. Van mezelf ben ik niet zo vals, maar het lijkt me leuk om dat een keer te spelen.”

Leuk geprobeerd, maar we hadden je natuurlijk nóg liever in de huid van een heuse mannenverslinder zien kruipen. 5 punten.

5. Samen met een vriendin besluit je via een app eten te laten bezorgen. Nadat je hebt gekozen, geef je je telefoon aan je vriendin zodat zij ook iets uit kan zoeken. Je loopt de kamer uit en als je terugkomt, zit je vriendin geschokt door de foto’s op je telefoon te scrollen. Wat heeft ze gezien?
A. Sowieso wel een paar dickpics, maar ach, dat kan alleen maar betekenen dat je er weer een bewonderaar bij hebt.
B. Ze zag behind the scenes-beelden van een 3 op Reis- productie waar je in dronken toestand ergens een nationaal monument hebt ondergepist.
C. Ze zag een filmpje waarop je in een bar met een jongen zoende.

Maurice: “Een dickpic is wel heftig, hoor. Ik ben altijd best wel bang dat m’n telefoon gehackt word, ik zou dat heel naar vinden, dus ik ben er heel voorzichtig mee. Niet dat ik nooit dickpics heb gemaakt, maar ze gaan niet veelvuldig de deur uit. En m’n gezicht staat er nooit op. Maar ik ben natuurlijk weleens lang van huis, en dan komt het voor dat je tóch een intiem momentje wil met iemand die thuiszit. B is ook wel een mogelijkheid, hoor, je hebt soms van die gekke uitspattingen, maar een nationaal monument gaat wel wat ver. Ik had het er toevallig laatst met Jurre Geluk over dat ik C nog nooit heb gedaan. Tja...”

Je zou met C eigenlijk de meeste punten hebben gekregen, maar we zijn je zo dankbaar voor dit kijkje in je privéleven dat je toch 10 punten krijgt. Graag gedaan.

6. Nog een laatste stukje trivia: je hebt misschien weleens gehoord van RuPaul’s Drag Race, het tv-programma waarin dragqueens strijden om de kroon. Wat is een ‘tuck’?
A. Dat is wanneer twee dragqueens samen optreden, en de een een klein beetje aan de pruik van de ander heeft getrokken, zodat haar pruik tijdens de hele performance nét niet goed zit.
B. Dat is wanneer dragqueens hun ballen naar binnen duwen en hun penis tussen hun benen vastplakken om te zorgen dat het lijkt alsof ze geen mannelijke geslachtsdelen hebben.
C. Dat is wanneer een kandidate uit het programma wordt weggestemd, waarop RuPaul zegt: ‘Tuck you, girl!’

Maurice: “Ik hoop dat het A is, dat vind ik wel lekker vals. Maar het is zeker C?”

Het is B! [uitleg over hoe tucken werkt]

Maurice: “Oh, echt? Verschrikkelijk! Ik draag zelf juist ruime boxershorts, omdat ik het anders ongemakkelijk vind zitten. Ik hou wel van een beetje speelruimte. Dus ik kan me er niks bij voorstellen dat alles helemaal strak en vastgeplakt zit daar beneden.”

Nou, bedankt dat je uit jezelf prijsgeeft wat voor ondergoed je draagt. Maar je had het wel fout: 0 punten.

Score: 45 punten uit 60

Da’s best hoog, hoor! Misschien toch Jurre Geluk eens lief aankijken of hij een keertje met je wil zoenen. 

Coverbeeld: William Rutten

Volg je ons al op Instagram?

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 114

Deze keer: 4 verschillende covers, met de winnaars van de Winq Diversity Awards

Neem een abonnement

Geef cadeau