Dit zijn de queer hoogtepunten van het Go Short Filmfestival

Hier alvast vijf queer films

14 maart 2019, Winq redactie, 3 minuten

Go Short is hét festival voor de korte film in Nederland. Van 3 tot en met 7 april zijn documentaires, fictiefilms, animaties en meer te zien in Nijmegen. Er is dit jaar een speciaal late night-programma met de titel ‘All You Need Is Queer Love’. Hier alvast vijf hoogtepunten.

Het filmfestival Go Short vindt dit jaar voor de elfde keer plaats in Nijmegen. Bijna een week lang zijn uiteenlopende korte films te zien, van documentaires tot fictiefilms, animaties, kunstfilms en virtual reality-films.

Er zijn vier verschillende late night-programma’s. Op vrijdag 5 april begint om 22.45 uur het programma ‘All You Need Is Queer Love. Onder het mom ‘moderne liefde heeft geen gender’ zijn films te zien als 1981, RICK en Self Destructive Boys. Op de website van Go Short vind je een uitgebreide toelichting op deze titels.

De vijf films die we hier onder alvast kort toelichten zijn te zien tijdens het Go Short Filmfestival.

Prisoner of Society

Hoe is het om je een vreemdeling te voelen in je eigen land? Deze korte film laat de intieme zoektocht zien van een jonge transgender vrouw naar haar plek in de wereld, nadat ze jarenlang buiten de samenleving heeft gestaan. Prisoner of Society is een film van Rati Tsiteladze. Draait zaterdag 6 april om 15.15 uur in het blok EU.11 I’m Still Standing en zondag om 16.45 in het blok European Film Awards: Short Matters 2.

Rubber Dolphin

In dit liefdesverhaal vinden twee mannen elkaar in een klein appartement in Tel Aviv. Ze ontmoeten elkaar, hebben seks en raken verliefd. Maar zal deze liefde stand houden tot de volgende ochtend? Een film van Ori Aharon uit Israël. Klik hier voor de speeltijden.

Provence

Tijdens de zomervakantie gaan de elfjarige Camille en haar oudere broer Tuur met hun ouders op vakantie naar een camping in de Provence. Nadat ze twee Nederlandse meisjes ontmoeten, moet Camille vechten om de aandacht van haar broer. Een zorgeloze vakantie mondt uit in een ontluikende puberteit. Provence is een Belgische film van Kato de Boeck. Kijk hier wanneer de film is te zien.

Self Destructive Boys

Drie jongens van midden twintig kijken hoever ze kunnen gaan in hun seksuele flexibiliteit. António, Xavier en Miguel draaien om elkaar heen. Hoe verhouden ze zich tot elkaar? Boys will always be boys. De film is gemaakt door André Santos en Marco Leão uit Portugal. Ook deze film is te zien tijden de ‘All You Need Is Queer Love’-avond. Klik hier voor meer informatie.

Yulia & Juliet

Dit is een hedendaagse vertaling van de klassieke tragedie van Shakespeare, die gaat over twee tienermeiden die verliefd op elkaar worden. Maar ze kunnen niet samen zijn… Een Nederlandse film van Zara Dwinger. Draait tijdens het Queer Love programma. Hier meer informatie.

Volg je ons al op Instagram?

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 114

Deze keer: 4 verschillende covers, met de winnaars van de Winq Diversity Awards

Neem een abonnement

Geef cadeau