Muziek op vrijdag: Mariah Carey doet ‘gewoon’ en de kattenvideo Carly Rae Jepsen

Thank God It's Friday!

15 maart 2019, Jaap Bartelds, 8 minuten

Mariah Carey is de ultieme diva. Ze laat zich het liefst ronddragen door twee potige assistenten en na haar scheiding droeg ze haar trouwring een tijdlang om haar middelvinger. Maar eigenlijk is ze heel gewoon gebleven, zoals je kunt zien in haar nieuwe video. Kijk meteen ook even naar Carly ‘Kattenvrouwtje’ Rae Jepsen, naar Robyn live en andere muziekvideo’s.

Carly Rae Jepsen - ‘Now That I Found You’

Terwijl de hitlijsten volstaan met liedjes in mineur, maakt Carly Rae Jepsen er weer een vrolijk feestje van. ‘Now That I Found You’ is een stuk minder hysterisch dan ‘I Really Really Really Really Really Really Like You’, de video bovendien bijzonder grappig. Op een gegeven moment tellen we maar liefst veertien rode katten die de zangeres bespioneren terwijl ze onder de douche staat.

Mariah Carey – ‘A No No’

In plaats van een privéjet of verlengde limo gaat Mariah gewoon met de metro in de video voor ‘A No No’. Of nou ja, gewoon… Ze heeft natuurlijk wel een glitterdécolleté, een bontjas en voor duizenden dollars aan diamanten uit haar gezicht hangen. En de passagiers met wie ze rondhangt zijn bij nader bestuderen toch ook niet wat je doorsnee tegenkomt in een metrostel. De hele entourage (inclusief haar kinderen) levert een vrolijk plaatje op.

Robyn – ‘Ever Again’

Met haar nieuwe album Honey toert Robyn de wereld rond. In april staat ze in een uitverkocht Paradiso en tot die tijd doet ze Amerika aan. Daar maakte ze even een tussenstop bij Stephen Colbert en zijn The Late Show. Ze zong een fraai ingetogen versie van ‘Ever Again’, een van de mooiste liedjes van het nieuwe album.

Vampire Weekend – ‘Sunflower’

Al jaren behoort Vampire Weekend tot de creatiefste bands die er momenteel bestaan. ‘Sunflower’ is een bijna geïmproviseerd liedje dat leunt op afrobeat en Steve Lacy doet ook mee. De video is nogal vaag. Wat zit Jerry Seinfeld daar ineens te doen?

Pond – ‘Ray Of Light’

Pond komt uit Australië en bestaat uit bandleden van Tame Impala. Voor de serie Like A Version speelden ze live een cover van Madonna’s ‘Ray Of Light’. De versie van Pond neigt iets meer naar rock.

Volg je ons al op Instagram?

Advertentie
Advertentie
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 108

Deze keer: Michiel van Erp, de dragscene van Taiwan en de Winq Diversity Awards

Neem een abonnement

Geef cadeau