Sue en Lee plaatsten op 3 maart jongstleden hun eerste foto op hun gezamenlijke Instagram-account, 420oldfatlesbians genaamd. De dames roken wiet en zeggen over zichzelf dat ze dik zijn. Over beide onderwerpen willen ze stigma’s wegnemen, vertellen Sue en Lee aan NBC News. “Mensen moeten gewoon kunnen zijn wie ze zijn.”

Lee en Sue komen uit Maine in de VS. Op hun Instagram-account is te zien hoe de twee wiet roken uit een zelfgefabriceerde ijspijp, uit een siroopfles en van een zelfgemaakt ‘weed-ja board’.

Legale wiet
Ze zijn speciaal vanuit Florida naar Maine verhuisd omdat medische wiet daar legaal is. Recreatief gebruik binnenkort waarschijnlijk ook, als de staat zijn oren laat hangen naar het referendum in 2016, waarbij de bevolking liet weten hiervoor te zijn.

Lee en Sue zijn twaalf jaar samen en trouwden in 2015. Hun ideeën voor de video’s komen spontaan op. Rekwisieten halen ze bij de Dollar Store. Ze doen dansjes voor de camera, verkleden zich met zonnebrillen en bandana’s en zijn bovendien heel creatief met een barbiepop.

Sue en Lee zijn te volgen via @420oldfatlesbians. Hier onder alvast een aantal foto's en video’s van de twee.