Call Me By Your Name was een onverwacht grote hit toen deze uitkwam in 2017. De film was genomineerd voor vier Oscars en won in de categorie Beste Bewerkte Scenario. Zowel Armie Hammer als zijn tegenspeler Timothée Chalamet werden geprezen vanwege hun acteerprestaties.

Jaren tachtig
Regisseur Luca Guadagnino liet eerder weten dat hij nadacht over een vervolg op de film, die zich afspeelt in de jaren tachtig. De gevolgen van de hiv- en aidscrisis zouden in het nieuwe verhaal een grotere rol spelen. Hoe de verhouding tussen Oliver en zijn love interest Elio zich zou ontwikkelen, liet hij in het midden.

In een interview met Vulture heeft Armie Hammer gezegd dat hij zijn bedenkingen heeft bij een vervolg. “Ik weet niet of we de verwachtingen waar kunnen maken en of een vervolg het haalt bij het eerste deel”, zegt hij. “De film was zo speciaal voor iedereen die eraan mee heeft gewerkt. Mensen die de film zagen, waren er echt door geraakt.”

Volgens Hammer kwam de film op het perfecte moment. “Als we nu een tweede film maken, moeten we ons erop voorbereiden dat het resultaat teleur kan stellen.” Hij voegt er aan toe dat hij nog geen concrete gesprekken heeft gehad met de makers.

Eikel
Toch gooit hij de deur niet meteen helemaal dicht. “Stel dat er een geweldig script komt en Timothée en Luca doen allebei weer mee. Dan zou ik een eikel zijn als ik nee zou zeggen. Maar tegelijkertijd zeg ik dus: wat we maakten was zo bijzonder, waarom laten we het daar niet bij?”

Armie Hammer is vanaf 2 mei weer te zien in de bioscopen, in de film Hotel Mumbai. Die gaat over een aanslag op het Taj Mahal Palace Hotel in Mumbai, waarbij honderden mensen werden gegijzeld en 160 doden vielen.