Muziek op vrijdag: Will Young speelt een stripper en P!nk ziet zich vliegen

Thank God It's Friday!

22 maart 2019, Jaap Bartelds, 8 minuten

Voor zijn nieuwe video kruipt Will Young in de huid van vier archetypen uit de queer cultuur. Hij speelt een leermeneer en een matroos, totdat hij all the way naakt gaat. Verder zorgt P!nk weer voor spektakel. Maar er is meer…

Will Young – ‘All The Songs’

In 2001 deed Will Young mee aan de allereerste versie van Idols, Pop Idol in Groot-Brittannië. Hij won in 2002 en bracht aanvankelijk met succes een aantal singles en albums uit. Inmiddels is hij aan album nummer acht toe, dat op 14 juni uitkomt: Lexicon genaamd. Daaraan vooraf gaat zijn nieuwe single, het euforische ‘All The Songs’. Zou leuk zijn voor Will als dit weer eens een hit wordt. Aan de video ligt het in ieder geval niet: de zanger laat zich van z’n queerste kant zien. Onder leiding van de iconische fotograaf en regisseur is hij te zien als leerman, matroos, cowboy en zakenman. En dan wordt er ook nog gestript. 

P!nk – ‘Walk Me Home’

Vijf jaar na Beautiful Trauma verschijnt binnenkort een nieuw album van P!nk, Hurts 2B Human. Dit is de lead single, met een video waarin de zangeres danst met levende schaduwen en de lucht in vliegt. Dat laatste zijn we inmiddels wel van haar gewend, maar het blijft spectaculair om te zien. De regie is in handen van Michael Gracey (The Greatest Showman) en Stuart Bowen.

Macklemore & Why Don’t We – ‘I Don’t Belong’

Best een rare naam voor een boyband, Why Don’t We. Ze korten het af tot WDW, wat dan weer vrij onuitspreekbaar is in het Engels: dobbeljoe die dobbeljoe. Ze waren al te zien als voorprogramma van Shawn Mendes en de Chainsmokers en hebben Macklemore gestrikt voor hun doorbraaksingle.

Iggy Azalea – ‘Sally Walker’

Elke keer als Iggy Azalea weer een single uitbrengt, gaat het hier van: o ja, die hadden we ook nog. De Australische rapper heeft voor haar nieuwe video de hulp ingeroepen van RuPaul’s Drag Race-kandidaten Shea Coulee en Mayhem Miller.

Bananarama – ‘Stuff Like That’

Deze hadden we even gemist, daarom bij deze alsnog. Bananarama is still going strong en kijk eens goed: gaat die blonde steeds meer lijken op Edina Monsoon uit Absolutely Fabulous?

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 114

Deze keer: 4 verschillende covers, met de winnaars van de Winq Diversity Awards

Neem een abonnement

Geef cadeau