Wow: Queer Eye-fans zamelen collegegeld in voor kandidaat Jess

Leestijd: < 1 min

Het nieuwe seizoen van Queer Eye al gezien? Aflevering vijf draait om Jess, een jonge zwarte vrouw die werd onterfd en het huis werd uitgezet omdat ze lesbisch is. Ze moest stoppen met school vanwege haar schulden. Maar nu is er alsnog meer dan 70.000 dollar voor haar ingezameld.

Jess Guilbeaux staat centraal in de vijfde aflevering van het nieuwe seizoen van Queer Eye, dat sinds 15 maart op Netflix staat. Ze werd geadopteerd door mensen die fundamenteel christelijk zijn. Nadat Jess al haar moed bij elkaar had geraapt om te vertellen dat ze op meisjes valt, lieten haar adoptieouders haar keihard vallen.

Omdat ze er helemaal alleen voor kwam te staan, op haar zestiende nog wel, zag ze geen andere weg dan zich diep in de schulden te steken. Ze moest stoppen met haar lessen aan de Universiteit van Kansas.

Crowdfunding-campagne
Jess vertelde haar verhaal in Queer Eye. Toen Vanessa Gamet, een fan van de show uit Lawrence in Kansas, de beelden zag, besloot ze een crowdfunding-campagne op te zetten zodat Jess haar school alsnog kan afmaken. Via GoFundMe heeft ze inmiddels meer dan 70.000 dollar ingezameld.

Vanessa schrijft: “Laten we ervoor zorgen dat deze slimme en sterke vrouw terug naar school kan om af te maken waaraan ze was begonnen. Laten we haar de toekomst geven die ze verdient. Ik ken Jess niet persoonlijk, maar ik wil dit graag voor haar doen. Aan het einde van de campagne draag ik dit GoFundMe-account over aan Jess. Al het geld gaat rechtstreeks naar haar.”

Jess heeft gereageerd en zegt dat ze geen woorden heeft voor zoveel liefs.

Bron: PinkNews

Powered by Labrador CMS