In het eerste seizoen van Pose maakten we kennis met de cast. De serie speelt zich af in de tweede helft van de jaren tachtig in New York City. In Pose was te zien hoe verschillende ‘houses’ met elkaar concurreerden op dansfeesten, de zogeheten ‘balls’.

Verschoppelingen
Tussen die optredens door schetste Ryan Murphy een beeld van de levens van verschillende mensen: verschoppelingen die buiten de maatschappij staan en elkaar liefdevol omarmen als nieuwe families. Sporadisch contact was er met andere werelden in New York, zoals met de snelle jongens op Wall Street die gebruik maakten van de diensten van sommige queens, of mannen uit andere, rijkere kringen die relaties aanknoopten met de hoofdpersonen.

Het eerste seizoen van Pose werd door critici positief ontvangen. De grotendeels onbekende cast bracht sterren voort als Billy Porter (die tijdens awardgala’s punten scoorde met zijn waanzinnige outfits) en MJ Rodriguez, die als Blanca de lieveling van de serie werd. Zaken als huiselijk geweld kwamen aan bod, net als de hiv- en aidscrisis. Desondanks was er ook veel ruimte voor humor.

Patti Lupone
Seizoen twee zoomt verder in op die aidscrisis, zo meldde Ryan Murhpy afgelopen weekend. Hij maakte ook bekende dat Patti Lupone een rol krijgt in de nieuwe serie. Lupone is een gevierd musicalactrice, die twee Tony Awards heeft gewonnen voor haar rollen in Evita (1979) en Gypsy (2008). Ook heeft ze twee Grammy’s gewonnen. Ze zal in Pose te zien zijn naast MJ Rodriguez, met wie ze de meeste scènes heeft.

Murphy vertelde verder dat de serie een tijdsprong maakt. Seizoen twee begint op de dag dat Madonna haar single ‘Vogue’ uitbracht, op 27 maart 1990. In de eerste afleveringen is te zien wat er in de anderhalf jaar is gebeurd die ligt tussen het eerste en tweede seizoen.

Vogue
Zoals bekend was het Madonna die de dansstijl vogue bekendmaakte bij een groot publiek. Ze haalde dansers uit de New Yorkse ballroomscene naar voren, liet ze optreden in de video voor ‘Vogue’ en ze kregen een rol als danser in haar Blond Ambition Tour. In hoeverre Pose hier op terugkomt? Dat heeft Murphy er niet bij verteld.

Maar we zullen het zien als het tweede seizoen van Pose later dit jaar in première gaat.