Tom Neuwirth! Tot voor kort was hij de Vrouw met de Baard, oftewel Conchita Wurst. Al een tijdje is hij te zien zonder de iconische lange lokken, fraaie galajurken en de befaamde zwartgeverfde baard. Tegenwoordig ziet Neuwirth er uit als een platinablondbehaarde en –bebaarde man.

In 2014 noemde Conchita Wurst zich nog ‘ze’ en ‘zij’, overigens door er telkens bij te zeggen dat ze niet van plan was in transitie te gaan. In dat jaar won Conchiet het Eurovisie Songfestival voor Oostenrijk, met het nummer ‘Rise Like A Phoenix’. Om in de jaren daarna in telkens een andere gedaante uit de as te herrijzen.

Afscheid genomen
In februari verscheen Neuwirth ineens zonder het lange haar waarmee hij beroemd is geworden. Nu heeft hij afscheid genomen van zijn vrouwelijke alter ego, al heeft hij nog niet bekendgemaakt wat de reden hiervoor is. Wellicht het feit dat hij onlangs zijn dertigste verjaardag heeft gevierd?

Zijn platenmaatschappij heeft wel een statement uitgebracht. Hierin staat dat Neuwirth muzikaal gezien een nieuwe weg in wil slaan, met stoere, stevige elektropop. Voorlopig dus geen dramatische powerballads meer. Neuwirth blijft zichzelf nog wel Wurst, als artiestennaam.

Trash
Onder die naam bracht hij zijn laatste single uit, ‘Trash All The Glam’ genaamd. Hier de video.