Nieuws

Ook zangeres Dua Lipa boycot Brunei

Leestijd: 2 minuten - door Winq redactie op 03 april 2019

Brunei is zo klein als de provincie Gelderland, maar de daden zijn er gruwelijk. Volgens Amnesty worden mannen die seks hebben met mannen vanaf vandaag gestenigd in Brunei. 

Homoseksualiteit was al levensgevaarlijk in Brunei, in dat land in Zuidoost-Azië kon je als man die seks heeft met mannen al een gevagenisstraf van tien jaar krijgen, maar de wet wordt nu aangepast. 

In 2014 werd de Sharia Wetgeving ingevoerd in Brunei. Vanaf 3 april wordt volgens mensenrechtenorganisatie Amnesty die wet aangescherpt met nieuwe wetgeving. Mannen die seks hebben met mannen, zowel volwassen als kinderen, kunnen vanaf dan worden gestenigd.

“Het legaliseren van deze wrede en inhumane straffen is verwerpelijk”, zegt Rachel Chhoa-Howard van Amnesty. “Sommige van deze ‘misdrijven’ – zoals seksuele handelingen tussen volwassen van hetzelfde geslacht – zouden niet eens als misdaad beschouwd moeten worden.”

In welke landen is homoseksualiteit strafbaar?
In 70 door Nederland erkende landen is het strafbaar om als man seks te hebben met andere mannen. In een tiental landen staat zelfs de doodstraf op homoseksualiteit. Hier vind je een overzicht.

Reacties
Ellen DeGeneres plaatste in navolging van George Clooney op 2 april een foto online met daarin hotels uit de hele wereld die in handen zijn van de sultan van Brunei.

Dua Lipa schrijft op Twitter dat ze vanaf 4 april Brunei boycot.

Volg je ons al op Instagram?

Advertentie
Advertentie
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 106

Deze keer: Nikkie Tutorials, Dotan, Envy Peru, Glenn Helberg en Dua Lipa

Neem een abonnement

Geef cadeau