Met Winq en TUI naar Fuerteventura

“Het kostte veel moeite met elkaar te trouwen, een baan en een huis te vinden”

Hazem (35) en Ali (30)

Leestijd: < 1 min

Journalist Hazem (35) en medewerker maatschappelijke zorg Ali (30) vluchtten drie jaar geleden vanuit Syrië naar Nederland. Via Facebook kwamen ze met elkaar in contact en nog geen jaar later besloten ze te trouwen en samen te gaan wonen. Op zonvakantie zijn ze nog nooit geweest, iets waar ze maar wat aan toe zijn.

Hazem: “Het was niet makkelijk om een nieuw leven op te bouwen in Nederland. Ik heb veel eenzame momenten meegemaakt. Na anderhalf jaar kwam ik Ali tegen op Facebook. We spraken veel met elkaar over ons leven in Nederland, politiek en tal van andere dingen.”

Ali: “Ik woonde destijds in Groningen en Hazem in Zwolle. Na ongeveer drie maanden besloten we af te spreken. Het klikte meteen. We hebben veel gemeenschappelijke eigenschappen.”

Hazem: “De afstand tussen Groningen en Zwolle werd steeds lastiger. Het ene weekend was ik bij hem en het andere was hij bij mij. In september zijn we samen gaan wonen in Zwolle en met elkaar getrouwd.”

“Toen ik in Syrië woonde, had ik me nooit kunnen voorstellen ooit met een man te trouwen”

Ali: “Toen ik in Syrië woonde, had ik me nooit kunnen voorstellen ooit met een man te trouwen. Maar vorig jaar kwam mijn droom toch uit.”

Hazem: “Het was een prachtige dag. We organiseerden een kleine dienst waar vrienden ons bij hebben geholpen. Daarna zijn we op huwelijksreis geweest naar de rivier de IJssel. Daar heb ik mooie herinneringen aan: die rivier staat voor mij voor vrijheid en veiligheid.”

Ali: “We zijn nog nooit samen op vakantie geweest, maar het lijkt ons wel heerlijk om naar de zon te gaan. Ik ben nog steeds niet aan het Nederlandse klimaat gewend, de zon is iets dat ik mis.”

Hazem: “De afgelopen jaren waren niet makkelijk. Het kostte veel moeite met elkaar te trouwen, een baan en een huis te vinden.”

Ali: “We kunnen niet wachten om op een strand te liggen en te genieten van de zon. Daar zijn we echt aan toe.”

Met dank aan IXXI.

Powered by Labrador CMS