Met Winq en TUI naar Fuerteventura

“Het kostte veel moeite met elkaar te trouwen, een baan en een huis te vinden”

Hazem (35) en Ali (30)

19 april 2019, Roel Janssen, 4 minuten

Journalist Hazem (35) en medewerker maatschappelijke zorg Ali (30) vluchtten drie jaar geleden vanuit Syrië naar Nederland. Via Facebook kwamen ze met elkaar in contact en nog geen jaar later besloten ze te trouwen en samen te gaan wonen. Op zonvakantie zijn ze nog nooit geweest, iets waar ze maar wat aan toe zijn.

Hazem: “Het was niet makkelijk om een nieuw leven op te bouwen in Nederland. Ik heb veel eenzame momenten meegemaakt. Na anderhalf jaar kwam ik Ali tegen op Facebook. We spraken veel met elkaar over ons leven in Nederland, politiek en tal van andere dingen.”

Ali: “Ik woonde destijds in Groningen en Hazem in Zwolle. Na ongeveer drie maanden besloten we af te spreken. Het klikte meteen. We hebben veel gemeenschappelijke eigenschappen.”

Hazem: “De afstand tussen Groningen en Zwolle werd steeds lastiger. Het ene weekend was ik bij hem en het andere was hij bij mij. In september zijn we samen gaan wonen in Zwolle en met elkaar getrouwd.”

“Toen ik in Syrië woonde, had ik me nooit kunnen voorstellen ooit met een man te trouwen”

Ali: “Toen ik in Syrië woonde, had ik me nooit kunnen voorstellen ooit met een man te trouwen. Maar vorig jaar kwam mijn droom toch uit.”

Hazem: “Het was een prachtige dag. We organiseerden een kleine dienst waar vrienden ons bij hebben geholpen. Daarna zijn we op huwelijksreis geweest naar de rivier de IJssel. Daar heb ik mooie herinneringen aan: die rivier staat voor mij voor vrijheid en veiligheid.”

Ali: “We zijn nog nooit samen op vakantie geweest, maar het lijkt ons wel heerlijk om naar de zon te gaan. Ik ben nog steeds niet aan het Nederlandse klimaat gewend, de zon is iets dat ik mis.”

Hazem: “De afgelopen jaren waren niet makkelijk. Het kostte veel moeite met elkaar te trouwen, een baan en een huis te vinden.”

Ali: “We kunnen niet wachten om op een strand te liggen en te genieten van de zon. Daar zijn we echt aan toe.”

Verdienen Hazem en Ali volgens jou een romantische TUI SENSIMAR-zonvakantie? Stem dan nu en maak kans op een reischeque t.w.v. 1.000 euro!
TUI SENSIMAR is onbeperkt genieten van een romantische all-in zonvakantie, alleen voor volwassenen. Meer weten over tui sensimar? ga naar tui.nl/sensimar.

Met dank aan IXXI.

Volg je ons al op Instagram?

Artikelen in dezelfde serie - Zonvakantie - powered by TUI SENSIMAR

Pascal en Wesley gaan naar Fuerteventura!

Winq ♥︎ Kreta: Elounda Village Resort & Spa

Totaal tot rust komen in het TUI SENSIMAR Oceanis Beach & Spa Resort

“Misschien moeten we in Spanje trouwen, als we winnen?”

“Vakantie is heel anders met kinderen dan als je alleen gaat”

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 114

Deze keer: vier verschillende covers, met de winnaars van de Winq Diversity Awar

Neem een abonnement

Geef cadeau