Candace Bushnell is de schrijfster van het boek Sex and the City. Ze heeft nu een nieuw boek uitgebracht waarin ze de verhoudingen en dates beschrijft van vijftigers in New York City. 

In het nieuwe boek staan voornamelijk vrouwen centraal die wonen in een enclave op Manhattan tussen de Upper East Side en wat in de volksmond ‘The Village’ wordt genoemd. Aan bod komen hun ervaringen met kinderen, scheiden en de druk die ze voelen die ze door de maatschappij wordt opgelegd.

Rijk en complex
Bushnell zegt in een statement dat ze wil laten zien dat het leven niet ophoudt bij vijftig jaar. “Ik wil laten zien hoe complex, maar ook rijk de levens van deze mensen zijn. Op papier en straks ook weer op tv.”

Deadline maakte bekend dat Paramount Television en Anonymous Content de rechten van het boek hebben gekocht, om er een tv-serie van te maken. De originele Sex and the City-serie liep van 1998 tot 2004. Daarna volgden nog enkele films.

Diversiteit
Het is een nieuw boek met andere karakters. Maar het heet wél Is There Still Sex in the City. Of er leden van de originele cast te zien zullen zijn is niet bekend. Wel denken de makers na over meer diversiteit. Sarah Jessica Parker, die de hoofdrol speelde in de originele serie, zei enige tijd geleden: “Er waren geen vrouwen van kleur in de serie en er werd nauwelijks gesproken over de LHBTQ-gemeenschap.” Ze gaf aan dat dit eigenlijk anders had moeten zijn.

Wanneer de nieuwe serie te zien zal zijn en met wie, dat is nog niet bekend. Zodra we meer weten, melden we het hier.