Muziek op vrijdag: J Balvin is een stoere piloot en Marina doet het zonder Diamonds

Thank God It's Friday!

29 maart 2019, Jaap Bartelds, 8 minuten

Rosalía heeft een fraaie video uitgebracht die ze heeft opgenomen in een vliegtuig. J Balvin zingt ook mee en zit in de cockpit. Leuk, maar wat is het liedje kort… Kijk ook even naar de nieuwe video’s van Marina, Sky Ferreira en Emeli Sandé.

Rosalia – ‘Con Altura’

O, hadden wij maar zo’n privévliegtuig. Met bloemetjesbehang, een dansvloer en J Balvin als piloot. Het liedje is met 2 minuten en 44 seconden wel heel erg kort, maar in die tijd is er genoeg te zien. Wat een heerlijk fleurige video.

Marina – ‘Orange Trees’

Marina doet het tegenwoordig zonder haar Diamonds (want die was ze eigenlijk al die tijd gewoon zelf). Dit zomerse deuntje heeft een warmbloedige strandvideo gekregen die helemaal past bij de tropische klanken.

UNKLE – ‘The First Time Ever I Saw Your Face’

Met hun stemmige muziek is UNKLE al jaren vaste prik op menig playlist. Keaton Henson zingt mee op deze pianoballad. De beelden: lekker excentriek en een beetje Tilda Swinton-achtig.

Lion Babe – ‘Western World’

De muziek van Lion Babe neigt soms een beetje naar liftmuziek of hotel lounge-behang. Maar in ‘Western World’ citeren ze de hit ‘West End Girls’ van de Pet Shop Boys. De eighties classic krijgt een gloedvolle update.

Sigrid – ‘Don’t Feel Like Crying’

Je zou Sigrid de Noorse Carly Rae Jepsen kunnen noemen, want ze maakt dezelfde lichtvoetige weldoordachte uptempo tracks. Voor de video is ze ergens in een nondescripte wachtruimte beland. Zo’n vrolijk liedje als dit verdient toch echt iets minder saais.

Emeli Sandé – ‘Sparrow’

Als de muziek van Emeli Sandé een boek was, zou je het netjes uitstallen op je salontafel. Het is mooi, maar ook een beetje keurig. ‘Sparrow’ kent weer diezelfde opbouw die we kennen van Em: eerst rustig solo, dan een aanzwellend koor, vervolgens komen de drums erbij en wordt alles ineens episch. En uiteraard horen daar ook veel wapperende doeken bij.

Sky Ferreira – ‘Downhill Lullaby’

Heel even was Sky Ferreira te zien in het nieuwste seizoen van Twin Peaks. Haar nieuwe single ‘Downhill Lullaby’ roept al net zo’n beklemmende sfeer op. Helaas nog geen officiële video, maar doe gewoon even je ogen dicht de komende vijf minuten.

Volg je ons al op Instagram?

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 114

Deze keer: 4 verschillende covers, met de winnaars van de Winq Diversity Awards

Neem een abonnement

Geef cadeau