Deze 7 acts haalden dit jaar nét niet het Songfestival

Leestijd: < 1 min

In mei kunnen we genieten van 41 práchtige liedjes tijdens het Eurovisie Songfestival. Dit jaar is extra spannend, want op het moment van schrijven staat 'onze' Duncan Laurence nog steeds – ruim! – bovenaan bij de bookmakers. Deze 7 acts waren dit jaar wel in de running om naar Tel Aviv gestuurd te worden, maar haalden het (net) niet.

Aly Ryan - Wear Your Love (Duitsland)

De 23-jarige Aly Ryan werkte eerder met Timbaland en Babyface, en stuurde dit jaar 'Wear your love' in for Unser Lied für Israel, het nationale Songfestival voor Duitsland. Of het nu aan haar trage lopende-band-loopje of iets anders lag zullen we nooit weten, maar ze haalde de vierde plaats.

Courtney Act - Fight for Love (Australië)

Sinds Australië mee mag doen aan het Songfestival nemen ze hun inzending bloedserieus. Fijn, want dat zorgt steevast voor een sterke inzending en dat zorgde de eerste drie jaar voor een plekje in de top 10. In thuisland Australië is Courtney Act een national treasure. Ze deed mee aan Australian Idol, werd finaliste in RuPaul's Drag Race én won Celebrity Big Brother in Engeland. Dit jaar schreef ze mee aan het nummer 'Fight for love' en hoopte het land te mogen vertegenwoordigen in Tel Aviv. Haar look was prachtig, maar die schelle stem: oef! Courtney werd uiteindelijk vierde.

The Lovers of Valdaro – Somebody Wants (Zweden)

We blijven even in queer sferen. Aan het Zweedse Melodifestivalen deden dit jaar meerdere acts mee die we dit jaar graag tijdens het Songfestival terug hadden gezien. Dit queer duo haalde überhaupt niet de finale, misschien omdat ze live niet súperlekker klonken. Maar op Spotify is 'Somebody wants' echt heel goed te doen!

Natalia & Miki - Nadie se salva (Spanje)

Dit lijkt misschien een beetje valsspelen, want Miki vertegenwoordigt op 18 mei wel degelijk Spanje met zijn hysterische feestnummer 'La venda'. Maar dit nummer, dat hij tijdens de nationale finale samen met medekandidate Natalia ten gehore bracht, is ook niet verkeerd. We krijgen bij het horen van 'Nadie se salva' meteen zin in een grote kan sangria met wat bordjes albondigas en boquerones ernaast! Het mocht helaas niet zo zijn.

Raiven - Kaos (Slovenië)

Dit jaar stuurt Slovenië een vrij slaapverwekkend loungeliedje dat je na 18 mei alleen nog zal horen in 'hippe' hotellobby's in Ljubljana. Hadden ze maar gekozen voor Raiven, die met dit heftige nummer in ieder geval zou zijn opgevallen. We willen je, voordat je op 'play' drukt, er wel even op wijzen dat deze act bij sommige kijkers een epileptische aanval kan triggeren. Een gewaarschuwd mens telt voor twee!

Daníel Óliver - Samt ekki (IJsland)

Och, IJsland, het had zo mooi kunnen zijn. Jullie hadden gewoon deze jongeman kunnen sturen. Dan was de zang misschien niet loepzuiver geweest, maar het liedje is best wel catchy en zijn wenkbrauwen zijn on fleek (wordt die term nog gebruikt?). Maar nee, we krijgen een industriële techno-act waarvan de leden eerder al een anti-Israëlpetitie ondertekenden. Ach, op zich is het ook wel weer handig als er tijdens de halve finale een duidelijk pauzemomentje is waarop we allemaal even naar het toilet kunnen.

Maruv - Siren Song (Oekraïne)

Ten slotte Maruv. Zij won, als enige uit dit lijstje, wél haar nationale Songfestival. Maar toen de Oekraïnse zender van Maruv verlangde dat ze even ál haar optredens in Rusland zou annuleren (inclusief twee al geplande concerten dit voorjaar), besloot ze voor de eer te bedanken en het wurgcontract van de zender niet te ondertekenen. Ook Freedom Jazz en Kazka, de acts die resp. de tweede en derde plaats haalden, waren hier niet voor te porren. Dus doet Oekraïne dit jaar helemaal niet meer mee aan het Eurovisie Songfestival. Jammer, maar ook wel weer gunstig voor ons, want van Maruv werd verwacht dat ze erg hoog zou eindigen tijdens de finale.

Credit: QX.se

Powered by Labrador CMS