Hotel Ten Cate in Emmen is sinds korte tijd versierd met een groot spandoek in regenboogkleuren. Het is de aankondiging van het Regenboogfestival. Wesley Struik is een van de organisatoren van het evenement. Hij vindt dat het nu nog te weinig zichtbaar is dat Emmen een Regenbooggemeente is.

Aan het Dagblad van het Noorden vertelt Struik dat Assen een zebrapad heeft in de kleuren van de regenboog. “Zoiets missen we in Emmen en mede daarom vonden wij dat hier ook iets moest gebeuren.”

Heel normaal
Volgens Struik wordt het Regenboogfestival op 27 juli in het centrum van Emmen een evenement waarbij LHBTQ’s en alle tolerante mensen welkom zijn. “Door iets laagdrempeligs te organiseren, kunnen mensen kennismaken met deze wereld en zien dat het allemaal heel normaal is.”

Schuimparty
Wat er precies gaat gebeuren? Er verrijst onder meer een opblaasbare kerk, waar mensen voor een dag met elkaar kunnen trouwen. Verder zijn er een schuimparty, karaoke en een picknick met roze mandjes. Optredens zijn er van Berget Lewis en Raffaëla Paton.

Het Regenboogfestival is gratis toegankelijk en wordt gehouden op het Raadhuisplein en het Marktplein in Emmen. 

TV Drenthe interviewde Wesley Struik: