Sean Hayes ken je als Jack McFarland, de buurman van Will & Grace in de gelijknamige serie. Samen met Mike Schur – een van de makers van The Good Place – heeft hij nu een queer cartoon ontwikkeld met de naam Q-Force.

Gay James Bond
De tekenfilmserie draait om een knappe geheim agent en zijn team van LHBTQ superspionnen, die telkens opnieuw worden onderschat door hun concurrenten. De geheim agent is een soort ‘gay James Bond’ en Sean Hayes zal de stem van de hoofdpersoon verzorgen.

Gabe Liedman (Brooklyn Nine-Nine, PEN15), Todd Milliner (Grimm) en David Miner (30 Rock, Unbreakable Kimmy Schmidt) zijn ook betrokken bij de ontwikkeling van Q-Force.

Duur
Die laatste vertelt: “het maken van een serie over spionnen is ontzettend lastig, want het is zo duur. We wilden een serie die wekelijks wordt uitgezonden. De enige manier waarop dat kan is door er een tekenfilmserie van te maken. Zo kunnen we al het spektakel van bijvoorbeeld Bond-films nu ook laten zien.”

De serie is aangekocht door Netflix, die meteen tien afleveringen heeft besteld. Wanneer Q-Force is te zien en wie er naast Hayes zijn te horen in de serie, is nog niet bekend. Zodra we meer weten, melden we het hier.

Bron: Gay Times / Foto: Magnus Hastings