Duncan Laurence had nooit verwacht dat hij werd gevraagd door de Nederlandse selectiecommissie van het Eurovisie Songfestival. Toch zou hij graag een keer meedoen. Volgens Duncan waren het vooral de grote namen die voor het zangfestijn werden gevraagd. Zelf dacht hij dan ook geen enkele kans te maken.

Piepklein
In een interview met Avrotros vertelt hij: “Toen ik er, dankzij een opmerking in het tv-commentaar, achter kwam dat het talent in het piepkleine San Marino met maar 30.000 inwoners, nog minder dan in Hellevoetsluis waar ik ben opgegroeid, op was en ze een beroep hadden gedaan op een buitenlandse artiest heb ik nog even overwogen om me bij het selectiecomité van San Marino aan te melden.”

Toch deed hij het niet. “Dat zou toch een beetje als landverraad hebben gevoeld.” Hij dacht: “Ik moet eerst toch maar een lange weg naar boven klauteren om een bekende artiest te worden en dan word ik misschien ooit benaderd.”

Onbekend
Met zijn deelname is Duncan voor het eerst sinds lang een onbekende artiest die meedoet. Een grote eer dat hij ons land nu al mag vertegenwoordigen, vindt hij. “Ik wil met mijn deelname ook wel iets bewijzen: dat het voor een songwriter wel degelijk een goede start voor de uitbouw van een carrière kan zijn.”

Het complete interview met Duncan – onder meer over zijn jeugd, zijn opleiding aan de Rock Academy in Tilburg en over het lied waarmee hij meedoet aan het Songfestival – lees je hier.