De Queen of Pop is niet de eerste wereldster die tijdens de finale de tijd opvult tussen de optredens van de finalisten en de puntentelling. In 2016 kwam Justin Timberlake naar Zweden waar hij een oude hit zong én een nieuwe single (‘Rock You Body’ en ‘Can’t Stop The Feeling’).

Nieuw album
Madonna is min of meer in de afrondende fase beland van haar veertiende studioalbum, als we haar Instagramfoto’s moeten geloven. Vorige week plaatste ze een grote X op haar account. Daarnaast ging het gerucht dat ze in mei haar nieuwe single wil droppen. Laat het Eurovisie Songfestival nu de uitgelezen kans zijn om dat te doen.

Tijdens het Songfestival zal Madonna net als Justin een nieuw nummer laten horen en een oude hit. De kans is bijzonder groot dat Madonna ‘Like A Prayer’ in de strijd gooit. Dat lied heeft ze als geen ander onder de knie en een groot koor als achtergrond maakt sowieso altijd indruk. Afijn, we zullen het zien op zaterdagavond 18 mei, zo rond een uur of elf.

Miljardair
Hoe Madonna verzeild is geraakt op het Songfestival? Dat is te danken aan de Israëlisch-Canadese miljardair Sylvan Adams. Die man ziet zichzelf als ambassadeur van Israël in de entertainmentwereld. Eerder haalde hij bijvoorbeeld de Giro d’Italia naar Israël.

Adams was al een paar weken bezig om Madonna zover te krijgen dat ze naar Tel Aviv zou komen. Haar gage zou meer dan een miljoen dollar bedragen. Daarvoor neemt ze een entourage van 160 mensen mee naar Israël.

Kink
Er zat een kleine kink in de kabel, schrijft de Israëlische krant Haaretz. Madonna zou namelijk een politieke boodschap willen brengen met haar nieuwe single en de organisatie van het Eurovisie Songfestival zag dat niet zitten.

Het is niet de eerste keer dat Madonna te zien is in Israël. Met haar tournees deed ze het land al eens aan in 1993, 2009 en 2012.