Up & Coming

Luca Hänni: “Duncan Laurence is geweldig”

Luca Hänni doet voor Zwitserland mee aan het Songfestival

10 mei 2019, Roel Janssen, 3 minuten

De knapste man van het Eurovisie Songfestival dit jaar? ‘Onze’ Duncan komt een eind, de Zweedse zanger John Lundvik met z’n brede armen ook. Maar van wie bij ons het water in de mond loopt, is toch wel de Zwitserse Luca Hänni.

Luca Hänni kon op negenjarige leeftijd al drummen, spelen op de gitaar en piano en won in 2012 als enige niet-Duitser de talentenjacht Deutschland sucht den Superstar. Zijn single ‘Don’t Think About Me’ bereikte in dat jaar de nummer één-positie in Duitsland, Zwitserland én Oostenrijk. Hij was daarmee de eerste Zwitserse artiest in 52 jaar met een nummer één-hit in Duitsland.

In 2017 gaf hij al de punten voor Zwitserland tijdens het Eurovisie Songfestival. Zeven gingen er toen naar O’G3NE. De afgelopen vijf jaar is het Zwitserland niet gelukt de finale van het Eurovisie Songfestival te halen, maar dat moet Luca dit jaar met zijn looks en het nummer ‘She Got Me’, waar hij zelf aan meeschreef, toch echt wel lukken.

“Ik ga dansen en zingen”
Tijdens Eurovision in Concert, het grootste promo-event van het Songfestival, spraken wij Luca over zijn deelname. “Ik ga dansen en zingen in Tel Aviv”, zegt hij als we hem vragen wat zijn plannen zijn. “Daarom ben ik mezelf daar goed op aan het voorbereiden. Het kost veel tijd alles samen te brengen.”

“Duncans nummer ‘Arcade’ vind ik heel goed”

Het winnen van Deutschland sucht den Superstar noemt hij een groot voordeel. “Ik maak nu zeven jaar lang muziek. Het is goed om die ervaringen samen te brengen tot 1 geheel op het podium in Israël. Ik denk dat de afgelopen jaren mij daar goed bij hebben geholpen.”

Van ‘onze’ Duncan Laurence is de Zwitserse zanger onder de indruk. “Hij is geweldig. Toen hij ons welkom heette backstage was hij onwijs lief. Zijn nummer ‘Arcade’ vind ik heel goed.” Maar er zijn meer nummers die hij ziet als concurrenten. “Het nummer van Malta vind ik heel cool en ook Cyprus gaat het denk ik goed doen op het podium.”

Luca Hänni
Luca Hänni
Luca Hänni
Luca Hänni
Luca Hänni

Beeld: SRF/Lukas Maeder

Volg je ons al op Instagram?

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 118

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau