De boeken van Armistead Maupin dienden in 1993 al eens als basis voor een tv-serie die werd uitgezonden door Channel 4 en de Amerikaanse zender PBS. Showtime kwam in 1998 en 2001 met een vervolg.

Feuilleton
Tales of the City
ging over een huis aan Barbary Lane in San Francisco dat werd bevolkt door gays. Het idee vormde de basis van een feuilleton, dat Maupin schreef voor de San Francisco Chronicle. In 1979 verscheen het eerste boek. In de nieuwe serie, die uit tien afleveringen bestaat, zien we hoe Mary Ann Singleton terugkeert naar San Francisco. Daar wordt ze herenigd met haar dochter Shawna en haar ex-man Brian.

Twintig jaar eerder had Mary Ann de stad verlaten om carrière te maken in Connecticut. Nu zit ze in een midlife crisis en moet San Francisco haar weer rust brengen. Ze voelt zich al snel weer verbonden met Anna Madrigal, haar verkozen familie en de nieuwe generatie homoseksuele bewoners van 28 Barbary Lane.

Originele castleden
Laura Linney speelt de hoofdrol van Mary Ann, Anna wordt gespeeld door Olympia Dukakis. Ook bekende acteurs als Ellen Page en Paul Gross doen mee.

Linney en Dukakis hernemen hun rollen, want ze waren ook al in de eerdere afleveringen van Tales of the City te zien. Wie ook meedoet in de serie is Bob the Drag Queen.

Tales of the City is vanaf 7 juni te zien op Netflix. Hier de trailer.