Gus Kenworthy: ‘Voor mijn coming-out was ik angstig en depressief’

11 april 2019, Winq redactie, 3 minuten

Skiër en binnenkort acteur Gus Kenworthy heeft in een toespraak verteld hoe erg hij het vindt dat Donald Trump zo weinig op heeft met LHBTQ’s. Zelf was hij jarenlang ongelukkig omdat hij niet uit durfde te komen voor zijn homoseksualiteit.

Gus Kenworthy heeft een Point Leadership Award in ontvangst genomen die hem werd uitgereikt door de Point Foundation, een organisatie die zich inzet voor het uitreiken van studiebeurzen aan LHBTQ-studenten.

Tijdens de uitreiking hield de Olympische medaillewinnaar en skiër (en binnenkort ook acteur, daarover later meer) een aangrijpende speech. Hij vertelde dat hij als jonge jongen niet open durfde te zijn over zijn homoseksualiteit.

Stress en angst
“Ik had gewild dat ik me durfde te accepteren zoals ik was en dat ik dit met anderen had durven delen. Maar het duurde jaren voor ik zover was. Als je queer bent is opgroeien erg lastig. Ik heb heel veel stress en angst ervaren. Je stuit op onbegrip en bent bang om gepest te worden.”

Hoewel hij zijn leven bij vlagen erg fijn vond – hij won zijn eerste Olympische medaille toen hij nog in de kast zat – zegt Kenworthy nu dat hij er daardoor niet met volle teugen van heeft kunnen genieten. “De persoon op het podium in Rusland was ik, maar ik was het niet echt. Ik probeerde een façade  op te houden, waardoor ik het moment zelf niet echt heb ervaren. Ik maakte me druk om de wereld te laten geloven dat ik iemand was die ik gewoon niet ben.”

Trump en Pence
Verder zei Kenworthy het te betreuren dat de regering van Donald Trump en Mike Pence zo weinig positiefs betekent voor LHBTQ-personen. Bekijk hier zijn toespraak:

American Horror Story

In ander nieuws over Gus Kenworthy: hij gaat meespelen in het negende seizoen van American Horror Story. Naast zijn naam is die van Emma Roberts bekendgemaakt als een van de andere acteurs die te zien zal zijn.

Het thema is ook bekend: 1984. In een eerste teaser is te zien hoe Ryan Murphy & co. de jaren tachtig slasher-films als Friday the 13th als voorbeeld heeft genomen.

Dit bericht bekijken op Instagram

AHS SEASON 9 is called...

Een bericht gedeeld door Ryan Murphy (@mrrpmurphy) op

Volg je ons al op Instagram?

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 110

Deze keer: Oscar and the Wolf, Everybody's Talking About Jamie en Tim & Nicolaas

Neem een abonnement

Geef cadeau