Muziek op vrijdag: het freaky circus van Jennifer Lopez en beachboy Austin Malone

Thank God It's Friday!

12 april 2019, Winq redactie, 8 minuten

Jennifer Lopez is altijd al perfect gestyled, smaakvol gekapt en modebewust gekleed, maar in de video van haar nieuwe single ‘Medicine’ overtreft ze zichzelf. Wat een stijl en klasse! Maar is meer nieuwe muziek, deze week. P!nk gaat vol voor de hitlijsten met ‘Can We Pretend’ en Austin Malone laat z’n buikspieren weer zien in ‘Anxious’. En er is nóg meer…

Jennifer Lopez – ‘Medicine’

Met ‘Medicine’ keert Jennifer Lopez na een serie Spaanstalige singles terug naar haar urban pop-roots. French Montana komt voor de derde keer in J.Lo’s carrière opdagen voor een gast-rap, na ‘I Luh Ya Papi’ en ‘Same Girl’ en de beat doet voor sommigen wellicht wat gedateerd aan, maar verder is alles spiksplinternieuw wat bling betreft. Jennifer overtreft zichzelf wat betreft stijl en klasse in deze video, die wel wat wegheeft van een wintercircus. Het is een glossy extravaganza waar kosten noch moeite voor zijn gespaard. Mooi hoor.

Austin Malone – ‘Anxious’

Deze Texaanse twink vierde onlangs zijn 23e verjaardag, maar aan de video van ‘Anxious’ te zien viert Austin Malone elke dag feest. En daar mogen wij allemaal van meegenieten. De beelden zijn geschoten in een zonovergoten Miami. Het liedje zelf duurt geheel volgens de trends nog geen drie minuten, en die vliegen voorbij.

Marina – ‘To Be Human’

Marina (van de Diamonds, maar nu zonder) bracht onlangs het tweede deel uit van haar album Love + Fear. Ze vertelde erbij dat liefde altijd als iets positiefs wordt gezien en angst juist als iets negatiefs. Voor Marina is dat vaak precies andersom: liefde vindt ze soms doodeng en die angsten staan liefde dan in de weg. Heel menselijk eigenlijk, zoals dan ook de titel van dit lied luidt. De video is politiek geladen met historische momenten, maar Marina komt ergens ook nog even tot rust in een bamboebos.

P!ink – ‘Can We Pretend’

Ze blijft maar joekels van hits horen, deze Alecia Moore die dit jaar ook alweer veertig wordt. Binnenkort verschijnt haar achtste album, waarvan ze eerder al de tracks ‘Walk Me Home’ en ‘Hustle’ deelde. ‘Can We Pretend’ is een uitbundig dance-nummer dat werd medegeproduceerd door Ryan Tedder, die met iedereen heeft gewerkt van Adele en Beyoncé tot U2 en Taylor Swift en Ariana Grande tot Paul McCartney en de Backstreet Boys tot Jennifer Lopez. Helaas is er alleen nog maar een lyric video gemaakt voor ‘Can We Pretend’.

AMWIN – ‘Dua Lipa’

Het gebeurt niet veel zangeressen dat er een lied over ze is gemaakt. Aksent zong ooit een ode aan Kylie (of nou ja, ze wilden haar doen op de achterbank van een auto of zoiets) en Robbie Williams wilde liever met Madonna dan met zijn eigen vriendin. Nu heeft een zekere AMWIN een lied gemaakt over Dua Lipa, omdat zij ‘de shit’ is, ‘super hot’ en ‘really cool’. ‘Better than ice cream’, bovendien. Achter AMWIN gaat Amanda Winberg schuil, een Zweedse zangeres die op het punt staat van een internationale doorbraak. Met dank aan Dua Lipa dus.

Avicii Ft. Aloe Blacc – ‘SOS’

Met Aloe Blacc scoorde Avicii zijn grootste hit, ‘Wake Me Up’. Het is deze maand precies een jaar geleden dat de DJ een einde maakte aan zijn leven. Binnenkort verschijnt een postuum album, Tim genaamd (Avicii’s echte naam is Tim Bergling). Op ‘SOS’ is Aloe Blacc wederom te horen.

Lizzo – ‘7 Rings’

Rapper en zangeres Lizzo staat op het punt haar album Cuz I Love You uit te brengen. In het programma Elvis Duran and the Morning Show kwam Lizzo langs met haar gitaar. Ze zong een akoestische versie van Ariana Grandes hit ‘7 Rings’. Lekker jammen.

Anouk - 'It's A New Day'

Tot slot Anouk, die in de huid kruipt van verschillende powervrouwen. Een mooie verkleedpartij met een dito boodschap.

Volg je ons al op Instagram?

Advertentie
Advertentie
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 108

Deze keer: Michiel van Erp, de dragscene van Taiwan en de Winq Diversity Awards

Neem een abonnement

Geef cadeau