Love, Simon was gebaseerd op het boek Simon vs. The Homo Sapiens Agenda van schrijfster Becky Albetalli. Zij kwam in 2018 met een vervolg op dat boek, Leah on the Offbeat genaamd. Van dat tweede boek wordt nu de nieuwe serie gemaakt.

Nieuwe cast
Het boek gaat vooral over Leah en haar laatste jaar op de Amerikaanse middelbare school en haar vriendschap met Simon. Thema’s als seksualiteit en ‘body image’ komen aan bod. Leah werd in Love, Simon gespeeld door 13 Reasons Why-actrice Katherine Langford. Voor de tv-serie gaat Disney op zoek naar een nieuwe cast.

De film Love, Simon ging over de highschool-jongen Simon, die werd gespeeld door Nick Robinson (bekend van Jurassic World). Hij is gay maar nog niet uit de kast. Zijn leven kwam op z’n kop te staan wanneer hij een e-mailcorrespondentie begint met de mysterieuze Blue en wanneer een klasgenoot hem dreigt te outen.

Tienerromcom
Love, Simon was in 2018 de eerste tienerromcom van een grote Hollywood-studio waarin de hoofdpersoon gay is. Het werd de derde best bezochte film in dit genre van 20th Century Fox, na The Fault in Our Stars en Romeo + Juliet.

Er is verder nog weinig bekend over de tv-versie van Love, Simon, behalve dat scenarioschrijvers Elizabeth Berger en Isaac Aptaker wederom betrokken zijn. Wie er meespelen en wanneer de serie uitkomt, weten we nog niet.

12 november
Wel weten we dat Disney op 12 november zijn eigen streaming platform lanceert met de naam Disney+. Dus het zou zomaar kunnen dat Love, Simon vanaf dat moment te zien is.

Wat vond Winq eigenlijk van Love, Simon? Lees hier de recensie.

Bron: TV Line