Coachella wordt elk jaar in april gehouden in Indio, Californië. Door de jaren heen is het uitgegroeid tot het grootste festival ter wereld, waar sterren als Beyoncé en Ariana Grande optreden.

De oprichter van het festival is Philip Anschutz. Die ligt onder vuur omdat hij een aantal donaties heeft gedaan aan anti-LHBTQ-organisaties. Voor beroemdheden als Cara Delevingne was dit reden om het festival te boycotten.

Queer rapper en zangeres Lizzo denkt daar anders over. Nadat iemand haar op Instagram terecht had gewezen, legt ze uit: “Of we het leuk vinden of niet: de meeste organisaties worden geleid door kleingeestige miljonairs. Met mijn activisme wil ik die organisaties ontmantelen, door mijn boodschap te verspreiden onder duizenden mensen. Daar hoeft niet iedereen het mee eens te zijn. Maar ik weet wat ik doe en wat ik moet doen om mijn ‘big black ass’ stem te laten horen. Ik kan niet wachten om de haat in te dammen die ons land beheerst. Dus laat ik al onze verhalen horen.”

In ander nieuws: Lizzo heeft een nieuwe video opgenomen voor haar hitsingle ‘Juice’, met de queens van RuPaul’s Drag Race. En dat ging uiteraard gepaard met de nodige bloopers.