Muziek op vrijdag: Madonna’s chachacha-duet met Maluma en een nieuwe ‘We Are The World’ Van Lil Dicky

Thank God It's Friday!

19 april 2019, Winq redactie, 8 minuten

De eerste recensies zijn binnen van ‘Medellín’, de eerste single van Madonna’s nieuwe album Madame X. De critici zijn overwegend positief. Verder vroeg Lil Dicky een keur aan artiesten voor een lied dat net als ‘We Are The World' de wereld moet redden en blikt Ellie Goulding terug op haar jeugd.

Madonna + Maluma – ‘Medellín’

Het duurde even, maar we zitten er helemaal in. Waarin? In ‘Medellín’, de dromerige leadsingle van Madonna’s veertiende album, Madame X. De Colombiaanse reggaeton-zanger Maluma is lekker broeierig en Madonna klinkt in het refrein alsof ze door een megafoon zingt vanuit een rijdende auto. Het kabbelt lekker voort en Madonna sust je bijna ASMR-achtig in slaap als ze ‘One, two, cha-cha-cha’ fluistert.

De eerste recensies zijn inmiddels binnen. De teneur: fijn dat ze iets nieuws probeert, dat ze weer lekker haar eigen gang gaat en dat ze zich niets aantrekt van haar leeftijd (dat is positief), maar waarom moest dat nou per se Latin zijn – iets wat iedereen nu doet (zo luidde de negatieve kritiek).

Afijn, oordeel zelf. Op donderdag 24 april volgt de lancering van de officiële video.

Lil Dicky – ‘Earth’

22 april is het Earth Day. De 31-jarige komiek en rapper Lil Dicky (leuke naam, zou hij in het broekje van Lil Kleine hebben gekeken?) heeft een keur aan artiesten om zich heen verzameld voor deze ode aan de aarde die in het kader van Earth Day is uitgebracht. Deze sterren doen allemaal mee:

Justin Bieber, Ariana Grande, Halsey, Zac Brown, Brendon Urie, Hailee Steinfeld, Wiz Khalifa, Snoop Dogg, Kevin Hart, Adam Levine, Shawn Mendes, Charlie Puth, SIA, Miley Cyrus, Lil Jon, Rita Ora, Miguel, Katy Perry, Lil Yachty, Ed Sheeran, Meghan Trainor, Joel Embiid, Tory Lanez, John Legend, Backstreet Boys, Bad Bunny, Psy, Kris Wu Choir Vocals by: Denise Janae, Naari Michele, Tiffany Palmer, Onitsha Shaw, George Potts en Mark Hood.

Het leuke is: alle artiesten spelen een dierenrol. Raad maar wie wie is. We verklappen alvast dat Ed Sheeran een koala is en Ariana Grande een zebra.

Ellie Goulding – ‘Sixteen’

Was vroeger alles beter? Nee, natuurlijk niet. Maar met een beetje een gelukkige jeugd voelde je je als kind vast heerlijk geborgen omdat je er nu eenmaal vanuit kon gaan dat er ouders waren om er voor je te zorgen. Over dat gevoel gaat ‘Sixteen’, dit heerlijke feelgood-liedje van Ellie Goulding.

Emma Bunton (Ft. Robbie Williams) – ‘2 Become 1’

Binnenkort verschijnt het nieuwe album van Emma Bunton, My Happy Place. Hiervoor heeft ze een nieuwe versie opgenomen van haar suikerzoete Spice Girls-hit ‘2 Become 1’. Het is even schrikken als Robbie Williams z’n mond opentrekt, want normaal horen we hem nooit zo hoog zingen. Maar het went, al blijft het origineel favoriet.

Pixx – ‘Bitch’

Met een fantasierijke video maakt deze Britse muziekact meteen een goede eerste indruk. Achter Pixx gaat Hannah Rodgers schuil. Ze rockt lekker op haar eerste album The Age of Anxiety. Binnenkort verschijnt album nummer twee, Small Mercies.

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 111

Deze keer: The Daddy Issue staat in het teken van wensvaders, plant daddy's etc.

Neem een abonnement

Geef cadeau