Amerikaanse gays kijken het meest naar Game of Thrones. En… basketbal

Leestijd: < 1 min

Voor het eerst in de geschiedenis heeft de Amerikaanse kijkcijferonderzoeker Nielsen Ratings een panel samengesteld dat bestaat uit huishoudens van hetzelfde geslacht, om te meten welke programma’s binnen die doelgroep het meest bekeken worden. Het resultaat: precies dezelfde als iedereen, met RuPaul’s Drag Race als uitschieter.

Nielsen maakte in november vorig jaar bekend dat ze samenwerken met de LHBTQ-belangenorganisatie GLAAD, om het kijkgedrag binnen de doelgroep in kaart te brengen. Hiertoe benaderden ze huishoudens van mensen van hetzelfde geslacht.

Deze week werden de eerste cijfers naar buiten gebracht. Er is onderscheid gemaakt tussen de grote tv-zenders en kabeltv-zenders. Bij de grote zenders scoorde het kampioenschap basketbal de grootste kijkcijferaantallen, gevolgd door Survivor, NCIS, 60 Minutes en Modern Family.

Bij de kabelzenders trok Game of Thrones de meeste kijkers, gevolgd door The Rachel Maddow Show, Untucked, Rupaul’s Drag Race en All-in With Chris Hayes.

Na een korte analyse van Nielsen concluderen ze dat de kijkcijfers binnen huishoudens van mensen van hetzelfde geslacht nauwelijks afwijken van het gemiddelde. Alleen de hoge notering voor RuPaul’s Drag Race en de spin-off daarvan, Untucked, waren de grote uitzonderingen.

Gemeten zijn de cijfers in de week van 8 april. Op Indiewire.com vind je de complete toptienlijstjes.

Powered by Labrador CMS