Winq ♥︎ Restaurant nNea

De pizzarenaissance breekt aan!

26 april 2019, Winq redactie, 1 minuut

Winq werd uitgenodigd om pizza te komen bij nNea, het nieuwe Italiaanse restaurant in Amsterdam-West, met donkerblauw geverfde gevel.

Het recept voor traditionele Napolitaanse pizza stamt uit het begin van de 18e eeuw. Al die tijd was er geen Italiaan die het in zijn hoofd haalde om deze traditie te verbreken. Maar nu, met een groeiende populatie 21e-eeuwse foodies, experimenteert de nieuwe generatie pizzaioli met deeg. Een beweging die afwijkt van de traditie en varieert met elk onderdeel – van het type graan tot de fermentatie van het deeg. Deze nieuwe generatie pizza is dan ook geen fastfood, volgens pizzachef en mede-eigenaar Vincenzo Onnembo. Het deeg rijst hier maar liefst 38 uur.

nNea (een afkorting van New Neapolis) treedt in de traditionele voetstappen van Napolitaanse deegmeesters, maar voegt een eigen stukje bakery science toe. Het optimale experiment zorgt voor een licht deeg met hoog opstaande rand. Fluffy, not crunchy – en even smaakvol als de toppings die erop gaan.

Winq  Loves nNea Pizza

Toen we plaatsnamen viel direct op dat de twee heren aan het tafeltje naast ons Italiaans spraken. Dat is altijd een goed teken, dus besloten we te vragen hoe zij de pizza bij nNea beoordeelden. “Heerlijk!” zei een van de heren. “We aten regelmatig in het Rotterdamse restaurant waar de kok van nNea voorheen werkte. Vanavond zijn we speciaal naar Amsterdam gekomen voor zijn pizza.” Dat belooft veel goeds!

In verschillende regio’s in Italië worden verschillende soorten pizza geserveerd. “Deze pizza is typisch zoals ze hem in Napels serveren” legt de vriendelijke heer aan het tafeltje naast ons nog uit. Met haar menu van 10 tot 15 new generation pizza’s en haar opvallende design breekt nNea met alle clichés. Opvallend is de Kaas ‘n Cactus pizza, met vier soorten kaas, walnoten en een cactus confiture. Wij stelden vast: deze onorthodoxe pizza is smullen geblazen!

De karakteristieke koningsblauwe gevel, roze betegelde bar en marmeren werkbladen lijken in de verste verte niet op de pizzeria’s van Napels. Dat is niet erg, want nNea creëert haar eigen regels. En gelukkig is dit nog maar het begin van nNea’s renaissance.

Meer info: nneapizza.com.

Winq Loves restaurant nNea
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 118

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau