Empire draait om het muziekimperium van Lucious Lyon, dat al vijf seizoenen lang van alle kanten belaagd wordt. Hij wordt bijgestaan door zijn vrouw Cookie en zijn zonen Andre, Jamal en Hakeem.

Jamal is gay en in de aflevering die woensdagavond door de Amerikaanse zender FX wordt uitgezonden, is te zien hoe hij trouwt met zijn verloofde Kai. Onder de bruiloftsgasten bevindt zich uiteraard ook weer allerlei gespuis – het blijft een veredelde soapserie in de stijl van pakweg Dynasty – maar er is ook een optreden van de enige echte Chaka Khan.

Einde voor Jussie Smollett?
De huwelijksaflevering is de eerste waarin twee zwarte mannen met elkaar trouwen op een grote netwerkzender. Maar het kan zomaar eens de laatste zijn van Jussie Smollett, die Jamal speelt. Hij ligt onder vuur omdat hij beweert op 29 januari te zijn aangevallen door twee mannen. Dat bleken later bekenden van Smollett te zien, die aan de politie vertelden dat de hele aanval in scène was gezet.

Hierop werd de acteur aangeklaagd voor het doen van een valse aangifte. Smollett hield intussen voet bij stuk. Later werd de aanklacht weer ingetrokken.

Hoe het precies zit, is nog steeds niet duidelijk. Maar de scriptschrijvers van Empire hebben Smollett uit de twee laatste aflevering van het seizoen geschreven.

Of mag hij blijven?
Dus of hij na zijn honeymoon terugkeert? De rest van de cast ziet graag van wel. Terrence Howard en Taraji P. Henson, die zijn ouders spelen in Empire, hebben samen met andere castleden een brief geschreven naar Fox Entertainment. Daarin staat dat ze Smollett terug willen omdat hij aardig is, compassie heeft, eerlijk is en boven alles volledig integer.

Smollett liep al eerder een theaterrol mis vanwege de ophef rondom de aangifte.

Hier een preview van de huwelijksaflevering van Empire.